джебчии

Разкриха самоличността на „Царицата на джебчийките„, арестувана във Виена. Станка Илиева е от пловдивското село Йоаким Груево и беше издирвана в цяла Европа за кражби, извършени през последните 10 години, предаде Би Ти Ви, цитирана от „24 часа“. Илиева е от рода на кардарашите, предполагат от МВР. За тях джебчийството не е престъпление, а занаят, който се предава от майка на дъщеря. Обучението на момичетата започва между петата и шестата им година.
У нас кардарашите живеят в затворени групи, като най-големите им общности са в Софийско, Плевенско и Пловдивско.
Станка Илиева практикува занаята си от десетилетия. Дълго остава анонимна. Последният й арест във Виена обаче я прави известна в цяла Европа.
Разкриха я: "Царицата на джебчийките" е от пловдивско село (снимка)Топ охранител разкри най-слабото място на жилището ни: Ето къде е входната врата за крадцитеПо думите на представителя на охранителна фирма Ивайло Христов, част от новостите при крадците са, ч…Jul 23 2018skafeto.com

Те дъщерите си ги продават. Сумите са големички – от порядъка на стотици хиляди левове. Плащат се в злато и така. Оттам нататък тя започва да работи за новото семейство”, обясни Красимир Любомиров, началник на „Улична престъпност“ към СДВР.
Семейството на Станка живее в Йоаким Груево, а за съседите не е тайна откъде произхожда охолството им.
„Не е лоша, ама ходят да тършуват, да мърсуват, барат. Пребъркват“.
Станка не работи, но често пътува в чужбина.
„Няма как да се предположи, че тя се занимава с джебчийство. Добър външен вид на млада, интелигентна жена”, каза кметът на с. Йоаким Груево Наум Нихтянов.

Съпругът й настоява за анонимност и отрича, че тя е джебчийка. Заминала за Австрия заради проблем с документите си.
„Тя отиде, понеже имаше 500 евро глоба там, и затова отиде – да се види с адвокат и да види дали й е паднала забраната”, каза съпругът й.
Двамата се чули малко преди ареста.
„И ми се обажда и вика: „Има тайни агенти след мен.“ Викам й: „Ми, кво като има. – Тя: „Не знам, може да ме свързва нещо. Спряха я, и излъгаха, че е крала“.
Станка е с 18 криминални регистрации и с 9 дела за джебчийски кражби у нас. За същото е издирвана и в европейски държави.Мъж постави камера менте срещу крадци, съсед го осъди за 1000 лева заради стресМъж беше осъден да плати 1000 лв. заради симулирано видео наблюдение на съсед, след като поставил ма…Jan 28 2019skafeto.com

loading...