пътна обстановка София сняг

Днес снеговалежи ще усложняват родната пътна обстановка в Западна и Южна България. Пътищата се обработват и почистват, съобщават от АПИ, като на моменти временно ще бъде ограничавано движението по някои от тях, особено по тези в планините, съобщават от Нова телевизия. Движението с вериги е задължително по определени трасета в Родопите.

В София 169 машини са били по улиците на града през изминалата нощ, почиствайки пътната настилка.

Обявени са жълт и оранжев код за обилни валежи от сняг в западните части от страната и от дъжд – в южната.

„През изминалата нощ 169 снегорина работиха на терен в София. Почистват се спирки, тротоари, подходи към подлези. Градският транспорт се движи нормално по всички линии”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на положението в града.

Синоптиците прогнозират, че новата снежна покривка достига 15 см. Валежите в най-южните и югоизточните райони ще са от 30 до 50 литра на квадратен метър за денонощие. Затова в тези части от страната е в сила оранжев предупредителен код. Температурите на повечето места у нас ще бъдат между 0 и 5 градуса. Най-топло е в Югоизточна България и по Черноморието, където термометрите ще показват около 8-10 градуса.

Родната пътна обстановка е усложнена заради снеговалежаГрафика: Нова телевизия

В планините навсякъде ще вали сняг. Заради мекото време в по-ниските планински масиви през деня снегът ще преминава в дъжд. Вятърът ще е бурен, със скорост до 70-80 км/ч.

Преминаващият над страната средиземноморски циклон се отправя на североизток. Ще бъдем под неговото влияние до края на деня. Валежите ще спрат в петък. Облачността ще се разкъса и ще се покаже дори слънцето.

Как да спасим нашите обувки от солта, която ги разяжда цяла зима?Цяла зима нашите обувки са изложени на много труден тест, като всеки ден са в досег с големи количес…Dec 7 2018skafeto.com

loading...