Румен Радев е посетил неофициално родното си село Славяново дни след инцидента, при който баща му бутна инвалид с триколка в Харманли. Малко преди това президентът се бе прибрал от морската си ваканция в двореца „Евскиноград“, уточнява „Ретро“. Родителите му Станка и Георги виждали сина си само по вестниците и телевизията, а на гости не им бил ходил повече от половин година.
От известно време Станка и Георги започнали да се стягат за зимата, а не можели да се справят сами с тежкия физически труд и хич не им се искало да просят помощ от комшиите. Още като встъпил в длъжност, президентът им дал дума, че няма да престане да им помага. Тази година си спазил обещанието и докато бил в Славяново, им нацепил няколко кубика с дърва за огрев и им помогнал да приберат зарзавата.Дъщерята на президента Румен Радев отиде на село да теши дядо си след катастрофата с мерцедесаДъщерята на президента Румен Радев е била изпратена по спешност в родното му село Славяново да прави…Aug 31 2018skafeto.com

Баща му и майка му продължавали да се топлят и да готвят на печка с дърва през студените месеци, въпреки че неотдавна къщата им се запалила и едва не изгоряла до основи, като пламъците засегнали и комшийския имот. Въпреки това този метод на отопление им излизал най-евтин, защото и двамата не можели да се похвалят с големи пенсии, а финансова помощ от сина си не искали.
За посещението на Радев в Славяново бързо се разчуло и пред къщата им довтасали десетки хора. Те настоявали да поговорят с него, да му споделят за проблемите на селото и да го помолят да съдейства за решение. Президентът бил търпелив да ги изслуша, но преместил сбирката в селското барче „Елит“, където докато разговарял с ентусиастите, едни си пийвали кафе с кола, а други – биричка.

Повечето от събралите се дошли да видят дали се е променил, откакто влязъл във властта, и да проверят дали ще удържи на думата си да помогне за оправяне на водоснабдяването на селото, изграждането на канализация и асфалтирането на улиците. Някои от интелектуалците в Славяново пък го занимали и с въпроса за възстановяване на изгорялото читалище. Радев не се ангажирал с никакви обещания, защото тези проблеми не били в неговата компетенция. На тръгване от Славяново не пропуснал да мине и през Харманли, където пил по кафе в квартална пицария с приятели от юношеските години, с които не се били виждали от дълго време.Деси Радева бута свако си за кмет: Семейството на първата ни дама превзема властта в БургаскоДеси Радева щяла да удари едно рамо на свако си Йордан в надпреварата за кметския пост на град Бълга…Aug 28 2018skafeto.com

loading...