Всички трябва да пазим авторитета на президента Плевнелиев, дори когато самият той не знае как да си го опази, заяви Румен Радев пред журналисти в Шумен по повод изказване на предшественика му, който го обяви за „нула“ във външната политика.
По думите на държавния глава към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство.
„Самите социолози не предвижват нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме“, каза Радев.Румен Радев нацепи дървата на майка си: Президентът се почерпи с комшии в селското барче на СлавяновоРумен Радев е посетил неофициално родното си село Славяново дни след инцидента, при който баща му бу…Sep 3 2018skafeto.com

„Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите.
Призовах и правителството – към своите отговорности. Към момента то тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието„, каза Радев.
Относно днешния коалиционния съвет Румен Радев посочи, че решенията са изцяло в прерогативите на управляващите. „Лично на премиера, негово е решението и негова е отговорността. За мен е важен крайният резултат, стига той не се бави много и да занимават само с проблемите на властта“, заяви президентът. Според него пред българското общество има изключително тежки проблеми за решаване.

В Шумен президентът проведе среща в сградата на общината с кмета на Шумен Любомир Христов и с общинското ръководство, след това се срещна с ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ – проф. д.и.н. Георги Колев.
Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Програмата му предвижда още посещение на Центъра за преодоляване на терористични атаки, Центъра за предотвратяване на кризи, бедствия и аварии, създаден със съдействието на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в България, както и „Център Сименс“.Дъщерята на президента Румен Радев отиде на село да теши дядо си след катастрофата с мерцедесаДъщерята на президента Румен Радев е била изпратена по спешност в родното му село Славяново да прави…Aug 31 2018skafeto.com

loading...