Брезовското село Отец Кирилово буквално побеля след 30-минутна буря, която се разрази в землището му. В района се е изсипала градушка, като ледените късове са с размерите на орех, сигнализира читател на TrafficNews.bg.
“Унищожена е напълно реколтата… не ни остана нищо. Изглежда все едно е валяло сняг, улиците са напълно побелели. Хората в селото са без надежда за реколтата си”, коментира читателят, който е сред очевидците на страшната природна стихия.
Бурята е затруднила движението по улиците в района на Раковски.
Село край Пловдив побеля: Градушка колкото орех унищожи реколтата и хвърли хората в отчаяние(СНИМКИ и ВИДЕО)
Село край Пловдив побеля: Градушка колкото орех унищожи реколтата и хвърли хората в отчаяние(СНИМКИ и ВИДЕО)Градушка като орех обрули голям български град: Счупени покриви, паднали стълбове, унищожена реколта (ВИДЕО)Страховита градушка удари Шумен и региона и причини изключително сериозни материални щети. Природнат…Jul 27 2017skafeto.com

Според прогнозите на синоптиците, през следващото денонощие над страната ще има променлива облачност и на отделни места, главно в източните райони, ще има превалявания. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури между 25° и 30°.
Тази година времето не пощади никой от земеделските сектори, отбелязва вестник „Български фермер“.
За съжаление на фермерите засушаването през пролетта и поройните дъждове и градушки през лятото нанесоха много поражения на селскостопанската продукция в страната.
Но времето не спира да изпитва стопаните. Половинчасова буря превърна пловдивското село Отец Кирилово зимна картичка. Вчера, в късния следобед, над селото се е изсипала градушка с големината на орех, съобщава още изданието.

Синоптиците от НИМХ с извънредна информация за циклона „Бруно“, който ще носи сняг на БалканитеПрез почивните дни ще има захлаждане, но не се очакват порои и сериозно влошаване на времето. Това с…Aug 24 2018skafeto.com


loading...