С цялата условност на тази дългосрочна прогноза, чиято сигурност вече излиза от рамките на този вид прогнози, засега изглежда, че около Коледа ще има един период, в който няма да вали сняг, но няма да е много студено. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ синоптикът от НИМХ Марияна Попова.
„Днес и утре времето ще е тихо и спокойно. Вероятността за мъгли е много голяма, особено трайни ще са те в Дунавската равнина. Около средата на седмицата очакваме повече динамика на вятъра“, добави тя.
Синоптик от НИМХ разкри кога точно ще вали сняг през декември и ще имаме ли бяла Коледа! (ГРАФИКА)
Идващата зима ще е изненадваща според климатолога проф. РачевПроф. Георги Рачев съобщи пред „Монитор“ и цитиран от агенция Блиц, че тази есен вероятно ще попадне…Nov 10 2018skafeto.com

Сняг ще вали през периода 8-12- декември, след това към 19-23-и декември и към самия край на годината. За интензивността на валежите толкова напред не можем да говорим. Снеговалежите в средата на седмицата ще са предимно слаби и то главно от дъжд. Възможни са заледявания и поледици. За следващите валежи ще говорим по-натам. При всички положения ще има и дъжд и сняг. Много често валежът започва от дъжд и вече със застудяването и преминаването на студен фронт се образува сняг“, добави синоптичката.
„Има вероятност в началото на другата седмица да има повече сняг по планините и по-интензивни валежи там“, завърши тя.Топ климатологът проф. Георги Рачев с ексклузивна прогноза: Задава ли се нов ледников периодПреди няколко дни НАСА разпространи притеснителната информация, че ни очаква нова ледникова епоха. С…Oct 26 2018skafeto.com


loading...