През почивните дни ще има захлаждане, но не се очакват порои и сериозно влошаване на времето. Това са обяснили от Националния институт по метеорология и хидрология пред БНТ.
Причина за уточнението им е информация в балкански медии, че се очаква силен циклон, който да връхлети региона.
Синоптиците уточнили, че циклонът „Бруно“, за който писаха македонски медии, тръгва от Скандинавието, преминал е през северните части на Италия, но при нас влиянието му ще бъде много по-слабо.

Стряскащата информация, че силен циклон ще удари Балканския полуостров се появи първоначално в Македония. Според публикациите, това ще се случи в петък и събота с условия за силни бури, придружени с поройни дъждове, силен вятър и градушка, които може да предизвикат проблеми в страните от региона. Това предупреждават от редакцията на електронното издание на македонския вестник „Вечер“.
Метеоролозите поясняват, че циклонът се е образувал над територията на Италия, откъдето постепенно ще се премести и обхване територията на Балканите.

В същото време от север ще навлезе значително хладен въздух, което ще доведе до рязко понижение на температурите. Това ще създаде условия в най-високите планински райони на Балканския полуостров за падането на първия сняг за сезона, уточнява Фокус.
Метеоролозите поясняват, че в Македония влиянието на „Бруно“ ще се усети в петък и събота, а от началото на седмицата по-голямата част от страната ще бъде обхваната от дъжд, гръмотевични бури и силни ветрове.

loading...