Прогнозите на синоптиците

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Прогнозите на синоптиците за следващите дни, включително и празничния 24 май, не ни дават никакъв повод за оптимизъм. Валежите продължават и днес в почти цялата страна, като опасността от градушки остава висока. Така ще бъде до края на настоящата седмица, предупреди Анастасия Кирилова от БАН.

Тя е категорична, че и на празника на българската писменост и култура няма да се разделим с връхните дрехи и чадърите. Днес над страната ще има постоянна купесто-дъждовна облачност, периодични валежи от дъжд, като на повечето места те ще бъдат придружени от гръмотевици.

Максималните температури се очаква да се движат в границите на 20 – 25 градуса, за района на София прогнозата е за 20.Адска градушка помля голям български град. Ледени късове по-големи от орех се изсипаха в… (СНИМКИ)Времето през тази пролет продължава да прави каквото си иска. Слънчевите дни за роени часове се прев…May 15 2017skafeto.com

Значителна ще бъде и облачността в района на Черноморието. На места ще има превалявания, а температурите ще бъдат между 18 и 21 градуса.

Температурата на морската вода пък е 16 – 17 градуса. Метеоролозите очакват облачното време и валежите да се задържат над страната до края на месец май. За този период се очертава само един слънчев ден.

Слънцето се очаква да се завърне трайно чак през втората половина на следващата седмица, като наред с това температурите ще се вдигнат до чаканите с нетърпение от всички летни стойности. Дотогава обаче трябва да се движим с чадъри и да внимаваме за предвидените градушки.


loading...