Новини

Синоптици биха тревога: Смъртоносната буря, причинена от „Катя“, ще се повтори днес, дебне ни и друга голяма опасност (КАРТА)

Синоптици биха тревога: Смъртоносната буря, причинена от „Катя“, ще се повтори днес, дебне ни и друга голяма опасност (КАРТА)

Силната буря, която вчера връхлетя и обрули София, ще се повтори и днес, алармират синоптици. Както е известно, освен сериозни материални щети, ураганът взе и човешка жертва, след като гръм удари и уби 40-годишен мъж на столичния булевард „България“. След бурята времето се успокои, а през нощта облачността се разкъса. Прогнозата на метеоролозите за днес е, че бурята вероятно ще се повтори. Промените във времето у нас през последните дни са причинени и от влиянието на антициклона „Катя“, в чиято периферия се намира страната. Днес отново ще бъде горещо и максималните температури ще достигнат екстремни стойности – между 34 и 39 градуса.
Синоптици биха тревога: Смъртоносната буря, причинена от "Катя", ще се повтори днес, дебне ни и друга голяма опасност (КАРТА)

Именно тук е и втората опасност, която ни дебне във вторник.

Лекари предупреждават, че подобни температури са изключително опасни за хората с хронични заболявания на сърдечно-съдовата система. Експертите съветват те да ограничат престоя си на открито и да увеличат приема на течности. И днес, предимно в западната половина на страната ще има условия за падането на градушки. По Черноморското крайбрежие температурите ще бъдат по-умерени, като максималните стойности ще бъдат между 31 и 34 градуса. Температурата на морската вода е между 26 и 28 градуса. Времето ще остане без съществени промени и през следващите три дни. Очаква се на отделни места, предимно в низините, температурите да достигнат и до 40 градуса. За днес за цялата страна е обявен оранжев код за опасни горещини.Градушка като орех обрули голям български град: Счупени покриви, паднали стълбове, унищожена реколта (ВИДЕО)Страховита градушка удари Шумен и региона и причини изключително сериозни материални щети. Природнат…Jul 27 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Препоръчано
Фейсбук буквално прегря от възмущение тази сутрин, след като бяха разпространени шокиращи снимки с издевателства…
error: Съдържанието е защитено!