Каракачанов Путин

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отправи остри критики по адрес на руския президент Владимир Путин. Повод за това станаха думите на силния човек в Кремъл навръх 24 май, че славянската азбука е дошла в Русия от македонската земя. Това Путин заяви пред президента на Македония Георге Иванов. Каракачанов призова Москва да проявява уважение, когато става дума за българската азбука, благодарение на която руснаците също имат своя писменост.

„Македонските земи, за които говори Путин, са били част от българската държава. Очаквам на следващия 24 май да бъде по-коректен в изказването си“, каза още лидерът на ВМРО.Корнелия Нинова направи немислимото: Отправи критики към Путин, но се огъна за портретите на Сталин и…Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи неочакван коментар за вчерашното изказване на руския президен…May 25 2017skafeto.com

Той уточни, че обективно погледнато руската политика по темата „Македония“ никога не е била справедлива от гледна точка на българската кауза.

По думите му, никога не е добре когато политиката има като последствие изопачаването на факти от историята. Каракачанов припомни на Путин, че македонските земи, за които споменава пред Георге Иванов, са били част от България.

Междувременно мнение по горещата тема даде и преподавателят по история в СУ „Св. Климент Охридски“ Владимир Станев. В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че нито братята Кирил и Методий, нито Климент Охридски са македонци.

„Самият термин „македонски земи“ е доста странен, но ако Путин визира съвременните македонски земи, той може да говори за нещо друго“, заяви експертът. Владимир Станев допуска, че в случая може да става дума за дипломатическа куртоазия, а не за незнание или провокация от страна на Владимир Путин.Валентин Вацев: Бойко Борисов искрено харесва Путин. Очаквам да го видя гол до кръста да копае…Анализаторът и университетски преподавател Валентин Вацев направи интересен анализ на случващото се …May 4 2017skafeto.com


loading...