Wizz Air българи

Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач

Десетки българи прекараха нощта на летище „Лутън“ във Великобритания в очакване полетът на компанията Wizz Air до София да бъде изпълнен. Те ще се приберат в понеделник и вторник.

Самолетът на Wizz Air трябвало да излети в 21.40 ч. вчера. Първоначалната информация била за закъснение на полета. В крайна сметка обаче полетът е отменен.
Пътниците получават билети за други полети – някои за понеделник, а други чак за вторник. Едва след като са стояли на летището почти 20 ч. въобще се поставя въпроса за хотел, който да бъде поет от авиокомпанията.

„Всички спахме по пода, по пейки. Никой не ни попита имаме ли нужда от храна от вода. Така цяла нощ и днес цял ден до обяд, докато наново ни резервираха билети и то чак за понеделник“, коментира Стойка Митева, която е сред блокираните на летище „Лутън“.Завесата падна: Стана ясно кой е бизнесменът, летял със самолета, пуснат без проверка за ГърцияПредприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в самолета, който е пуснат без проверка на …Jul 18 2018skafeto.com

Според пътниците е имало и хора, които са си поискали парите обратно, но им е било отказано.

Вижте какви са правата ни в такива ситуации:
Когато полетът ни е отменен или е закъснял с повече от 4 часа имаме право не само да ни се покрият разходите за непредвидения престой, но ни се полага и парична компенсация – съответно 250 – 400 – 600 евро в зависимост на какво разстояние е пътуването.

Освен това авиокомпанията е длъжна да ни покрие разходите за храна, напитки, за хотел и транспорта от и до хотела.

В случай че това не се случи, пътниците трябва да запазят всяка касова бележка от направените разходи, за да могат след това да си поискат парите от авиокомпанията.
Източник novini.bgРоденото в самолет бебе ще получи забележителен подарък от „Луфтханза“. Малкият Николай ще разполага и с уникални данниРоденото на борда на самолет на „Луфтханза“ българче ще получи знаменит подарък от водещата авиокомп…Aug 2 2017skafeto.com

loading...