помен

Днес музиката е в траур. От този свят на 62-годишна възраст си отиде легендата Матьо Добрев. Българската народна музика се разделя с един от създаделите си.
Скръбна вест: Отиде си истинска легенда в народната музика

Много рано ни напусна, приятелю. Имаше още много музика да изсвириш и да топлиш нашите души ! Ще останеш завинаги в нашите сърца !Никога няма да забравим добрините ти! Обичаме те и сме сигурни,че ще бъдеш на по-добро място! ПОЧИВАЙ В МИР“, написа във „Фейсбук“ певицата Катя Георгиева.
Матьо Добрев е роден на 24 март 1957 г. в Стралджа. Баща му е един от най-добрите кавалджии, учил се е от „класиците“ Драган Карапчански и Никола Ганчев.
Матьо започва да свири още от дете, сериозно с музика започва да се занимава при създаването на оркестър „Стралджа“.Скръбна вест: Отиде си легендарна говорителка на БНТНа 9 февруари, на 86-годишна възраст е починала актрисата Цветана Гълъбова, първата телевизионна гов…Feb 11 2019skafeto.com

На 12 години прави и първите си записи в радиото. Творческият му път се свързва с различни групи и състави.
Известно време е бил учител по кавал в СМУ “Филип Кутев“ в Котел. Там той сериозно работи с новото поколение музиканти. От 1996 г. Матьо Добрев свири в оркестър „Тракия“ на Иво Папазов–Ибряма. Участва и в интересната формация „Виртуозите на Тракия“, с която са поканени да участват в Коледен концерт в Брюксел, организиран от Фондация „Йехуди Менухин“.
Екипът на skafeto.com изказва съболезнованията си на близките и семейството на Матьо Добрев. Дълбок поклон пред светлата му памет!Скръбна вест: Отиде си един от големите ни журналисти и лица на „Панорама“Журналистът Антон Вергиев почина на 5 март, след тежко боледуване на 82 години, съобщи БНТ.

 

loading...