Новини

Скръбна вест: Почина един от най-близките хора на Тодор Живков, който не го предаде до самия край

Скръбна вест: Почина един от най-близките хора на Тодор Живков, който не го предаде до самия край

Отиде си един от най-близките хора до Тодор Живков от последните години на управлението му. Известният политик и държавник от времето на социализма Станиш Бонев е починал, съобщи вестник „24 часа“. Той е издъхнал на 86-годишна възраст на 28 януари. В края на жизнения си път Тодор Живков на няколко пъти сподели с болка, че се чувства тотално предаден от по-голямата част от съмишлениците си. Станиш Бонев обаче беше едно от изключенията, който остана в добри отношения с Живков.
Станиш Бонев Панайотов е български политик от Българската комунистическа партия (БКП), заместник-председател на Министерския съвет през 1981 – 1985 година.
Скръбна вест: Почина един от най-близките хора на Тодор Живков, който не го предаде до самия крайТъжна вест! Самоуби се важен политик от времето на Тодор Живков. Вече е ясна и причинатаВажен политик от времето на Тодор Живков и деен участник в преврата срещу Тато е сложил край на живо…Jun 19 2017skafeto.com

Бонев е роден в село Пенкьовци, Трънско, на 15 ноември 1931 година. От 1945 година е член на Работническия младежки съюз, а от 1954 – и на БКП. През 1956 година завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София, след което работи в околийския, окръжния и градския комитет на БКП в Перник. Първоначално е завеждащ отдел „Пропаганда и агитация“ в Околийския комитет на БКП, а след това е политически помощник на първия секретар на Окръжния комитет на БКП в Перник. По-късно е секретар на партийния комитет в Металургичния завод „Ленин“, както и секретар на Градския комитет на БКП в Перник. През 1964 година Станиш Бонев е прехвърлян в администрацията на Министерския съвет, а от 1971 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия при Централния комитет (ЦК) на БКП.

През 1977 година става завеждащ на отдел „Планово-икономически“ при ЦК на БКП. За известно време е част от личния кабинет на диктатора Тодор Живков.
През 1981 година Бонев става член на ЦК на БКП и заместник-председател на Министерския съвет, а през следващата година оглавява Държавния комитет за планиране. През 1984 година става кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП. През 1985 година е освободен от правителството, а на следващата година и от Политбюро.
През 1986 година Станиш Бонев става ректор на Академията за обществени науки и социално управление, до 1989 година остава член на ЦК на БКП. През 1991 г. излиза в пенсия и започва да публикува мемоарни книги.Антон Тодоров с шокиращо разкритие: 20 убийства за месец е имало при правешкия неграмотник Тодор ЖивковДепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров отново се изяви като един от големите майстори на политическия сканд…Sep 26 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Освен че е неприятна и често пъти болезнена, кашлицата често е предвестник не само на…
error: Съдържанието е защитено!