Новини

Скръбна вест. Почина един от най-обичаните български актьори, когото съдбата удряше често. Последен поклон

Скръбна вест. Почина един от най-обичаните български актьори, когото съдбата удряше често. Последен поклон
  • 6.6K
    Shares

Много тъжна вест съобщи преди минути водещият на сутрешния блок на бТВ Сашо Кадиев. На 77-годишна възраст ни напусна любимецът на няколко поколения българи Николай Николаев, известен повече като Бате Николай. В последните години актьорът бе честа мишена на съдбата и понесе няколко много тежки удара. Неотдавна той загуби екранната си половинка от знаковото предаване „Захарно петле“ Мариана Аламанчева. Преди това дъщеря му се самоуби, а самият Бате Николай на няколко пъти беше жертва на побой и пътно-транспортни произшествия. Въпреки всички удари той планираше да продължи заниманията си с болни деца в лечебните заведения, които подпомагаше с метода си на смехотерапия.
Скръбна вест. Почина един от най-обичаните български актьори, когото съдбата удряше често. Последен поклон
Нечовешка трагедия с известен български лекар: Държат го под ключ в „Хоспис на ужасите“ и очакват бързата му смъртИзвестен български лекар е държан при много тежки и ужасяващи условия в хоспис за възрастни хора в П…Feb 11 2018skafeto.com

Николай Стефанов Николаев е български актьор, роден в град Силистра 18 октомври 1940 г.

Известен е и с псевдонима Бате Николай. Син е на Стефан Николаев, внук на поп Никола, свещеник от Русе и родственик на Васил Левски. Брат е на илюзиониста Васил Николаев-Орфи. Баща на българския художник Стефан Николаев.
Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ , в класа на проф. д-р Кръстьо Мирски, 1965. През 1947 г. семейството му се премества да живее в София. Баща му става директор на Музикалния театър. Звездата му изгрява като „Бате Николай“ в детското тв предаване „Сладкарница Захарно петле“. Заедно с актьора Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк „Нандо Орфей” и правят големи турнета, като клоуни-фокусници. Участва в Коледна програма за телевизията – „Манежа на сънищата“, с участието на Елизабет Тейлър. Актьор в Народен театър „Иван Вазов“. Вече е професор Коко, завеждащ „Клиника по психо- и смехотерапия” в Института „Пирогов”, носител на държавни отличия, академик от Българската академия за наука и изкуство (БАНИ). От 2002 година е пенсионер.
Екипът на skafeto.com изказва искрените си съболезнования към семейството на Николай Николаев. Поклон пред светлата му памет!Черна вест. След побой в Борисовата градина издъхна един от най-големите ни философи. Последен поклонЧерна вест потопи в скръб научните среди в България. Починал е един от най-известните ни философи и …Feb 6 2018skafeto.com

loading…  • 6.6K
    Shares

Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Пострадала от Жоро Плъха си спомня с ужас за преживения кошмар след обира. Спаси ни…
error: Съдържанието е защитено!