помен

На 68-годишна възраст почина народният артист на Русия Алексей Булдаков, водещият актьор във филма „Особености на националния лов“. Това съобщи в сряда за агенция ТАСС пресслужбата на Гилдията на филмовите актьори на Съюза на филмовите дейци, пише агенция КРОСС.
Скръбна вест: Почина емблематичен актьор, любимец на няколко поколения
Кметът на Бургас със скръбна вест: Почина един от най-големите ни художнициБургаският художник Стоян Цанев е починал днес. За това информира лично кметът на община Бургас Дими…Feb 5 2019skafeto.com

„Алексей Иванович Булдаков умря, нямаме подробна информация, знаем само, че е бил на турне, имал е тромб“, цитира ТАСС. Алексей Булдаков е роден на 26 март 1951 г. в с. Макаровка, Алтайски край. Впоследствие семейството се премества в Павлодар (Казахстан). През 1969 г. завършва младежкото драматично училище в Павлодарския драматичен театър. AP Чехов. От 1969 до 1981 г. работи в театрите на Павлодар, Томск, Караганда и Рязан. През 1993 г. се премества в Москва, работи известно време в Московския художествен академичен театър „Максим. Горки“, където е участвал в роли по пиесите на Максим Горки „На дъното“ (Сатен) и Александър Островски „Горещо сърце“ (Курослепов).

В киното Булдаков дебютира през 1982 г., играе партизанин във филма на Леонид Макаричев „През огъня“. Впоследствие той участва във филмите „Семен Дежнев“ (1983), „Тук е моето село …“ (1985), „Хлябът е съществително“ (1988), „Бели дрехи“ (1992). Славата на Булдаков дойде с ролята на генерал Иволгин в комедиите на Александър Рогожкин „Особености на националния лов“ (1995), „Операция“ Честита Нова Година!“) и Дмитрий Месхиев „Особености на националната политика“ (2003). По време на кариерата си актьорът е изиграл повече от 70 роли в комедийни, детективски, исторически и военни филми. Народен артист на Руската федерация (2009 г.). Носител на филмова награда „Ника“ (1996) с номинацията „Най-добра мъжка роля“ за „Особености на националния лов“.Скръбна вест: Отиде си един от големите ни журналисти и лица на „Панорама“Журналистът Антон Вергиев почина на 5 март, след тежко боледуване на 82 години, съобщи БНТ.

През по…Mar 6 2019skafeto.com


loading...