помен

Тъжна вест събуди в сряда политическия елит в България. В парламентарните среди бързо се разпространи тъжната вес за кончината на най-младия депутат от Великото народно събрание. На 51-годишна възраст почина Стелиян Стойчев, съавтор на Конституцията и най-младият депутат във Великото народно събрание (1990-1991), съобщава offnews.bg.
Той беше участник в протестите на Екогласност от октомври 1989, когато режимът на Тодор Живков все още съществуваше. Беше един от създателите и ключовите фигури на първата свободна младежка организация, възникнала след 45 години комунизъм – Независимото студентско дружество (НСД).
Скръбна вест. Само на 51 години си отиде най-младият депутат от Великото народно събрание. Поклон!
Скръбна вест: Почина светило в спешната помощ. Осиротя последната линейка в София. Дълбок поклон!Тъжна вест обходи лекарските среди в България. Напусна ни един от най-добрите лекари в областта на с…Nov 6 2017skafeto.com

През зимата и пролетта на 1990 г. участваше в преговорите на Кръглата маса – инициатива, която позволи въвеждането на многопартийна система, организирането на свободни избори и допускането на свободен печат.

„През лятото на 1990 г. той участва в студентската стачка, довела до оставката на президента Петър Младенов. В следващия четвърт век водеше битки в името на различни граждански организации – искаше да бъдат независими и непокорни като него самия. Беше смел, когато други не бяха и почтен, когато други не искаха. Гордеем се, че бяхме заедно“, пишат в известието за смъртта му съобщението за смъртта на Стелиян Стойчев от Федерацията на независимите студентски дружества.
Екипът на skafeto.com изказва съболезнованията си на семейството и близките на Стелиян Стойчев. Поклон пред светлата му памет!Скръбна вест. Угасна едно от най-силните журналистически пера на България. Последен поклон!Журналистическата гилдия потъна в скръб след тъжната новина, дошла от Пловдив. Угасна едно от най-си…Oct 31 2017skafeto.com


loading...