Яна Левиева, една от най-талантливите и обичани български оформителки и илюстраторки на книги, почина, съобщи издателят Манол Пейков в социалните мрежи.
„Отиде си Яна Левиева, една от най-големите и най-талантливите. Благодаря ти, Яна – за кориците и илюстрациите, които изпреварваха умовете и времето. Единствено сърцата ни винаги успяваха да бъдат в крак с тях. Благодаря ти, че имахме щастието да бъдем твои съвременници“, написа той, итиран от агенция „Блиц“. Яна Левиева беше преподавателка в Националната художествена академия в специалност „Книга и печатна графика”, както и авторка на някои от най-оригиналните и разпознаваеми корици на български издания, включително тези на Георги Господинов.
Скръбна вест: Угасна една от най-талантливите ни и обичани художнички. Последен поклон!
Скръбна вест: Почина легенда в родното кино. Последен поклон!Почина кинорежисьорът Стойчо Шишков, съобщиха от гилдията. Той бе един от малцината които през после…Dec 2 2018skafeto.com

Опечалени нейни колеги и приятели споделиха в социалните мрежи колко много са се възхищавали на професионализма, уникалния й талант и енергията й.
Яна Левиева е родена е в София на 23 март 1967 г. Завършила е Художествената гимназия в София и Националната художествена академия със специалност “Илюстрация и оформление на книгата” в класа на проф. Борислав Стоев. От 1989 г. работи на свободна практика като графичен дизайнер и илюстратор, а от 2004 г. е хоноруван преподавател в НХА в специалност „Книга и печатна графика”. Има множество реализирани издания, предимно книги на издателствата „Петриков”, „Факел”, „Стигмати”, „Жанет 45”, „Рива” и др. Левиева е един от авторите в дизайн-репортажа Visual Cut Bulgaria на Андреан Нешев.
Екипът на skafeto.com изказва искрените си съболезнования на семейството и близките на Яна Левиева. Дълбок поклон пред светлата й памет!Скръбна вест: Почина една от най-известните журналистки и пиари в България. Дълбок поклон пред светлата й памет!Скръбна вест потопи в траур пиар и журналистическите гилдии в България! Почина една от най-известнит…Nov 22 2018skafeto.com

loading...