Броени часове, след като този свят напуснаха две от големите музикални светила на България – Катя Попов и Христина Ангелакова, журналистическата гилдия у нас също потъна в скръб. Напусна ни едно от любимите лица от Българската национална телевизия – репортерката Цветелина Атанасова. За кончината на колежката съобщи електронният сайт на националната медия.
„Днес си отиде репортерът на БНТ Цветелина Атанасова“, съобщават от телевизията. „Повече от 25 години тя посвети на Българската национална телевизия. Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Водеше ни към фаровете и тяхната „Светлина в безкрая“. Изкачваше планините и даваше личен пример за опазването им. Смелостта и любопитството на Цвети я отведоха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към изследванията на полярниците и ни показа красивите залези „на края на света“. Ще я запомним с нейната деликатност, всеотдайност и приключенски дух“, заявяват от БНТ.
Скръбна вест: Черната серия за България продължава, отиде си едно от любимите лица на БНТ. Последен поклон!Скръбна вест. Отиде си един от знаковите бизнесмени и благотворители на България. Последен поклонБизнес средите у нас бяха разтърсени от шокираща новина. Тази нощ в съня си е починал един от най-зн…Feb 5 2018skafeto.com

Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, а по-късно и Нов български университет в департамент „Масови комуникации” със специалност „Продуценство”, както и „Операторско майсторство” в департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в НБУ.
От 1984 г. е журналист в БНТ. Автор е на повече от 100 документални филма, между които сериите „Потънали черноморски пристанища”, ”Под морските вълни”; „Акра – история между вода и огън” (получил Годишната награда за принос в популяризирането на културно-историческото наследство”, 2013 г.), „Солени сълзи”, „Силата на Дамасцена”, ”Плачът на морето”, „Черно море – съдба и бъдеще”, ”Черно и бяло”, „Пришълците” (получил Голямата награда на Mtel Media Master), „90 градуса южна ширина”.
Участвала е в екологични мисии в ЮАР, Мозамбик, Кения, Тайланд, както и в ХІХа и ХХIII Антарктически експедиции. Носител е на престижни награди от кинофестивали в България и чужбина, както и на отличие за цялостен принос за опазването на Черно море на Програмата на ООН за развитие.
Екипът на skafeto.com поднася дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Цветелина Атанасова. Поклон пред светлата й памет!Нечовешка трагедия с известен български лекар: Държат го под ключ в „Хоспис на ужасите“ и очакват бързата му смъртИзвестен български лекар е държан при много тежки и ужасяващи условия в хоспис за възрастни хора в П…Feb 11 2018skafeto.com

loading...