Дебатите около ратифицирането на Истанбулската конвенция продължава да бъде централна тема в обществения фокус. След като Корнелия Нинова и БСП призоваха парливият въпрос да бъде разрешен с гласуване в референдум, обществото за пореден път се разцепи на две и се задълбочи в ожесточени полемики. Телевизионният водещ Слави Трифонов логично беше един от първите, който коментира инициативата на Нинова. Той направи това с остър пост в личния си профил във Фейсбук. Ето какво написа водещият на „Шоуто на Слави“.
„Уважаеми съграждани, всеки ден новини, но днес една новина направо ме сащиса. Корнелия Нинова иска референдум! Референдум за Истанбулската конвенция. Откога бе, како? Откога приемаш референдума за някаква форма на демокрация? Ами, нали един референдум с гласували 3 милиона и половина българи за тебе не съществува? Според теб такъв референдум няма, защото не ти изнася.

Но понеже искаш да трупаш точки с народна любов, референдум за Истанбулската конвенция може да има.

Много избирателно, бе!“ Това написа във Фейсбук страницата си Слави Трифонов. „Уважаеми български политици. Не, това не трябваше да го казвам. Български политици, колкото и емоционално да звучи и колкото и да се напрягате – всъщност вие будите само съжаление и отвращение„, завърши Трифонов.
Обръщението на Слави Трифонов към Корнелия Нинова предизвика лавина от коментари в социалната мрежа. По–голямата част бяха насочени срещу депутатите в 44-ото Народно събрание. „При своето встъпване в длъжност депутатите полагат клетва, в която се казва: „… и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!“ Народът с огромно мнозинство се произнесе на последния референдум. От това по-голямо изразяване на интересите на народа, здраве му кажи. Какво става с рушителите на собствената си клетва?„, коментира Велизар Павлов.

loading...