Ваня Колева

След министъра на правосъдието Цецка Цачева оставка е подала и заместник-министърът на спорта Ваня Колева. Това е станало по искане на премиера Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Също както и Цветан Цветанов, Ваня Колева е закупила апартамент в сградата „Летера“ в баровския столичен квартал Изток на много изгодна цена. Заместник-министърът е придобила имота преди три години през 2016 г.

В четвъртък пред камерата на Нова телевизия Колева бе категорична, че не е ползвала никакви преференции.

По думите ù тя е закупила имота на пазарна цена, за което ù е бил нужен и кредит. Това показва и справка в имотния регистър. Така Ваня Колева и съпругът и Николай стават горди собственици на апартамент от 231 кв. м., намиращ се на втория етаж в т. нар. „блок на буквите“, става ясно от регистъра. Те притежават и гараж от 24,5 кв. м.

Фактът, че Цветан Цветанов и съпругата му Десислава кумуват на църковното бракосъчетание на Ваня и Николай показва близостта на спортния зам.-министър до зам.-председателя на ГЕРБ.

„Нито съм искала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на имота, предвид това, че той не е имал Акт 16, нито е бил изграден“, категорична е Ваня Колева.

 

loading...