Владислав Горанов

Журналистката Соня Колтуклиева изнесе интересна информация за министърът на финансите Владислав Горанов, в предаването на Люба Кулезич по Евроком, цитирано от frognews.bg.

„Бойко Борисов ми каза, че Делян Пеевски и Сергей Станишев са притиснали Владислав Горанов да напусне редиците на ГЕРБ в парламента, защото срещу срещу него има разработка в ДАНС. Днес му писах на Борисов дали ще уволни Горанов заради скандала за конфликта на интереси. Той ми написа: „Не“. Не ми написа на вторият ми въпрос-дали го покровителства Делян Пеевски. Ако Борисов не поиска оставката на Горанов, значи е зависим или от Пеевски, или от Горанов. Или и от двамата“, каза Колтукриева в ефира на Евроком.

Колтуклиева днес ще направи питане до ДАНС, съгласно ЗДОИ, как разработвано лице от ДАНС е назначено като министър на финансите и какви са тези разработки за Горанов. По думите й Орлин Алексиев е близък със Слави Трифонов. Алексиев е и дясна ръка на Бойко Борисов в Общинска банка и общинския съвет. „В „Делта Хил“ живее. Нали правеха концерти, нали буниха народа. Накрая Бойко Борисов, този омразен за тях премиер, в момента в който седна и Слави Трифонов полегна“ допълва Колтуклиева.

„Излиза на 5 септември 2014 година по БНТ Сотир Цацаров и казва, че най-големите критици на прокуратурата са взимали пари от КТБ. Как така главният прокурор знае какво има в кориците на делото? Нали си имам наблюдаващ прокурор. Следваща стъпка-един месец по-късно по ТВ7 влиза Маргарита Михнева и казва: Соня Колтуклиева е взимала пари от КТБ и Цветан Василев. По БНТ излезе след това Маргарита Михнева казва, че Соня Колтуклиева е взимала 500 000 лв от Цветан Василев да му прави пиар. Обажда ми се шефката на данъчното, любителка на скъпи чанти, и тя ме предупреди, че Владислав Горанов е бил на гости и казал: Сега ще видиш какво ще й се случи на Колтуклиева“, разказва журналистката.

„Блокирани ми бяха всички сметки. Започнаха проверки. Всичко започна от главния прокурор. Идеята е да се говори за това и да се обвиняват. Да запечатват в съзнанието на хората, че ти си престъпник. Главният прокурор, който се изживява като голям човек, как постъпва махленски. Той привиква неколцина журналисти, между които и Канна Рачева. Тя ми пише: Соня, да знаеш, че те чакат много тежки дни за теб. Казаха ни: Сега ще бъде обвинена Соня Колтукиева. Наистина ми беше повдигнато обвинение. Но там няма КТБ и пари от КТБ. Обвинението е за невнесени 7 хиляди лева данък. Белите ми дойдоха от Главният прокурор и Делян Пеевски. Доказах, че в аферата в Костинброд няма нищо вярно“, завършва интервюто Соня Колтуклиева.

loading...