ТЕЛК срока на ТЕЛК-решенията

5-има лекари и 1 посредник са арестуваните от ГДБОП и специализираната прокуратура при акцията срещу фалшиви ТЕЛК-ове във Варна и Силистра, съобщиха разследващите на брифинг.
В банкова касета на един от корумпираните доктори са намерени 1,4 млн. лв. ,в друга – 270 хил. лева, съобщава вестник „24 часа“ Разпитани са 31 души, на които са били издадени ТЕЛК решения и са вземали инвалидни пенсии без да имат право на това.
Работили са като търговско предприятие„, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.
В основата на схемата са лекар кардиолог от Варна и брат му, които са търсили „клиенти“.Въвеждат нови промени за ТЕЛК. Ето кое ще определя пълния размер на инвалидната пенсияВторо тежко заболяване ще се взима под внимание за получаване на пълния размер на инвалидната пенсия…Apr 19 2018skafeto.com

Двамата са уважавани в лекарските среди. Кандидатите са изпращани при лекари от ТЕЛК комисии от престъпната група. Трябвало да кажат паролата „Много поздрави от Р.“, за да започнат да се обработват документите им. Някои забравяли да кажат паролата и после се връщали. Тарифата била от 1500 до 2500 лв. Свързвали се с лаборанта, доктора от рентгена и други специалисти, които трябвало да изкарат здравия – болен и да го уредят с пенсия.
90% от фалшивите ТЕЛК-ове са издадени на турскоговорещи български граждани. С цигани не са работили“, каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов за престъпната група от лекари във Варна.Миню Стайков влезе с инвалидна количка в съда: Алкохолният бос отслабнал с 10 кг в арестаБизнесменът Миню Стайков, който от началото на септември е зад решетките, влезе в апелативния спецсъ…Dec 11 2018skafeto.com


loading...