хотел Маринела

Върховният административен съд е разпоредил затварянето хотел „Маринела“ за седмица, съобщи БНР. Според съда това е необходимо, за да се защити държавният бюджет и решението отменя определението на по-долна инстанция, с което се спираше изпълнението на решението на НАП за затваряне.

Припомняне, че хотелът е собственост на издирваните с европейска заповед за арест и с червена бюлетина Ветко и Маринела Арабаджиеви. Казусът стигна до ВАС, след като приходната администрация разпореди запечатване на хотела заради системно укриване на приходи. Софийският административен съд обаче спря изпълнението на това решение на НАП, тъй като било немотивирано.

Преди това САС отмени и друго нареждане за запечатване на хотела, пак по искане на НАП с мотива, че хотелът използва нерегистриран софтуер.

В определението на ВАС, издадено на 27 ноември 2018 г., се казва, че неизпълнението на задължението за регистриране и отчитане на приход от продажби чрез фискално устройство, свързано с НАП в проверявания обект, засяга важни държавни интереси, свързани с отчитането на приходите от задължените лица и заплащането на данъци върху действителния им размер.

loading...