проблеми с България еър

Часове наред стотици хора дремят на летище „София” заради закъснения на различни полети на националния превозвач „България еър” създали дикомфорт и проблеми на пътуващите, предаде БНР.

Причината, довела до забавянията, е проблем в графика на полетите. Със закъснения се изпълняваха полетите за Варна, Бургас, Бейрут, Тел Авив и Одеса.

Хиляди пътници блокирани на летище в АмстердамТехнически проблем блокира хиляди пътници на летище в Амстердам, съобщава Би Би Си. Самолетите били …Jul 25 2019skafeto.com

Именно заради зачестилите закъснения на полети в последно време министърът на транспорта Росен Желязков разпореди да се извършат проверки на авиокомпаниите, които летят от и до България.

Skafeto.com припомня и какви са правата на пътниците
Обезщетение на пътниците се дължи в три случая:
– при отмяна на полет, ако пътниците не са уведомени предварително поне 14 дни
– при недопускане на борда поради търговско претоварване (overbooking) – продадени са повече билети от местата
– при закъснение над 3 часа. То се определя спрямо от часа на пристигане в крайната дестинация на пътуването, т.е. при резервация на няколко полета е възможно в резултат на закъснение под 3 часа да бъде изпусната връзка със следващ полет и това да доведе до пристигане до крайната цел повече от 3 часа след първоначалното разписание – тогава отново се дължи компенсация, макар и закъснението на всеки отделен полет да е по-малко от 3 часа.

Регламент 261/2004 на ЕС предвижда обезщетенията на пътниците да се прилага за всички полети, излитащи от летище в ЕС. За такива, излитащи извън ЕС, но с крайна дестинация в съюза, се прилага единствено ако авиокомпанията е европейска. За полети без връзка с ЕС не се прилага.

Баба и внучка на летището: Бабо, чакай ме тука, аз ще отида да се чекнаБаба и внучка на летището. – Бабо, чакай ме тука, аз ще отида да се чекна. Бабата: – Ти баба само ту…Dec 5 2018skafeto.com


loading...