https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Този апартамент е построен по индивидуален проект през 1985 година. Новият му собственик обаче реши да го преобрази и се обърна за помощ към дизайнера Татяна Николаева. Тя направи така, че на мястото на руините, да се появи място, което с чиста съвест може да се нарече „приказен” дом, пише jenata.blitz.bg.
Жилището се намира в Москва. То е с размери 70 кв. метра. В него вече живеят счетоводителката Олга и нейният син студент.
Преди 30 години този апартамент наистина изглеждаше страхотно. Когато обаче Олга купи жилището – подът се бе напукал, тръбите бяха изгнили.
Никой не вярва, че в тази панелка има приказен апартамент след ремонт (СНИМКИ)На булевард „Пушкин“ в Минск, столицата на Беларус има обикновен панелен блок, построен през 1970 го…Sep 27 2018skafeto.com

„Добре, че апартаментът е на последния етаж и имахме възможност за по-смел ремонт. Не знам как щяхме да сменим тръбите, ако имаше етажи над нас. Благодарение на една компетентна бригада работата вървеше със страхотен темп”, казва дизайнерката Татяна.
Татяна решила, че е уместно при входа да има повече пространство. Снежно белите стени изглеждат ненатрапчиво и дават широчина на стаята. Мухълът бе свален от всякъде, полуразрушените стени бяха преустроени или изцяло премахнати. За да се скрие разликата в нивата, пък в апартамента са направени окачени тавани.

Всички мебели и украса в апартамента се избират от екологично чисти материали.
Всички мебели в жилището са леки, с изключение на тези в офиса. Това дава на интериора усещане за чистота. Мебелите отварят пространството заради светлите си цветове, а така жилището изглежда много по-просторно.
Лаконският диван в хола, ако е необходимо, може да се превърне в допълнително легло. Стената над него е украсена с пейзаж от Венеция. „Олга много обича Италия и иска да запази спомените си от пътуването си дотам по този начин”, споделя още дизайнераката.
Стените в хола са покрити с венецианска мазилка с лек копринен ефект.
Кухнята преди обновяването изглежда тъмна и малка, затова дизайнерката решава да е съедини с дневната.

В трапезарията са поставени кръгла маса и столове. Тапицерията им е в тон със завесите.
Тапетите в кухнята са прекрасен акцент, който под слънчевите лъчи блести. Всичко там изглежда просто приказно.
До дневната има страхотна тераса. За да може тя да бъде използвана през зимата, дизайнерката решава да я изолира и остъкли.
Темата за романтиката си личи и в спалнята. Тя има тапет с традиционни орнаменти. Мебелите са леки – има бели завеси и декоративен текстил. Детайлите са избрани така, че да си личи, че това е място за почивка.

Васко Кеца с кухня за 30 бона: Естрадната легенда съсипа нервите на съседите си с луксозен ремонтЛятото е към края си, а Васил Найденов е доникъде с прословутия ремонт на софийското си жилище и ток…Sep 5 2018skafeto.com

Офисът в апартамента се превръща в стая за гости. За него са избрани мебели от по-тъмно дърво. Диванът умишлено е толкова голям, за да може човек да поспи на него, само като махне възглавниците. Така се избягва и драскане на паркет от местенето на разни мебели заради разтягането на дивана.
За банята са избрани порцеланови плочки с оникс. Този материал е по пода, но и по стените. В нишата има рафтове и кутия за бельо. Под мивката пък е сложена пералнята.