Чисто гол бе открит на 14 януари в банята си 73-годишният Костадин Хаджиев от пловдивското село Труд.
На ужасяващата гледка първи попаднал негов приятел. След като дълго време не могъл да се свърже с мъжа по телефона, отскочил да види какво става. Къщата, която се намира в северния край на селото, изглеждала пуста. Мъжът повикал отвън по име Костадин, но не получил отговор и влязъл.
Входната врата била отключена, а вътре нямало никого. Човекът проверил в стаите, накрая надникнал и в банята. Костадин лежал безжизнен на пода. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал, че е мъртъв от часове.
Първоначално медиците сметнали, че се касае за нещастен случай. Външни белези от насилие по тялото липсвали.Проговори фаталната Аси, заради която стана жестокото убийство след невероятна драма край Русе (ВИДЕО)Жестокото убийство в село Сваленик е провокирано от ревност в съчетание с употреба на алкохол. Това …Nov 4 2018skafeto.com

Аутопсията обаче направила изненадващо разкритие – счупване на щитовидния хрущял. Подобна травма не може да бъде получена от падане, а единствено при стискане на шията. Прокуратурата веднага образувала досъдебно производство за убийство.
67-годишната счетоводителка Веска Хаджиева, съпругата на Костадин, рухнала при разпита и си признала. Удушила го с голи ръце след кавга, опитала се да заличи следите и на следващия ден отишла на работа.
След като се прибрала, я задържали. Други подробности за драмата се разбраха в окръжния съд в Пловдив, където държавното обвинение внесе искане за постоянен арест на Веска. Тя влезе в залата с отчаян поглед, а ръцете й не спряха да треперят по време на цялото заседание.
Счетоводителка удуши мъжа си с голи ръце: Биел я, правел оргии в дома им

“На 13 януари т.г. Хаджиева потърсила връзка ключове от мъжа си. Това е и конкретният повод за скарването им, прераснало във физическа разправа. Той е бил гол в банята, готвел се да се къпе. Ударил я е с дървен налъм по ръката. Кръвонасядането е описано при освидетелстването й”, посочи прокурорката Илияна Джубелиева.
По думите й отношенията в семейството се обтегнали след смъртта на единственото им дете. Синът издъхнал от инфаркт преди 4-5 г. След кончината му съпрузите се отчуждили, обитавали отделни стаи в къщата. Всеки ползвал собствен санитарен възел.
Въпреки че били пенсионери, продължавали да работят. Жената помагала в счетоводството на месокомбинат в Пловдив, а Костадин разнасял с бус стоки от складове.

“Хаджиев често я е биел. Във въпросната вечер отново се е нахвърлил да я удря. Сборичкали са се. Схватката е продължила дълго – падали, ставали, накрая се стигнало до фаталния резултат”, каза Петър Карачанов, служебен защитник на Хаджиева.
Пред “24 часа” адвокатът разказа, че когато посетил клиентката си в следствения арест, тя била много объркана. Споделила, че животът й вече няма смисъл – първо загубила сина си, а сега ще отговаря за убийството на съпруга си.
“Няма опасност повереницата ми да се укрие и да извърши друго престъпление предвид възрастта и здравословното си състояние”, заяви адвокат Карачанов и настоя Веска да бъде пусната с мярка “подписка”.

“Прекарала съм три операции – на стомаха, хранопровода и под дясната плешка. Едната е онкологична. Искам намаление на мярката”, бяха единствените й думи.
Съдията Миглена Маркова обаче я остави в ареста. Мотивите й бяха, че Хаджиева е извършила тежко умишлено
престъпление, за което се предвижда от 10 до 20 г. затвор.
По делото не са представени доказателства за влошено здраве. Съдията посочи, че извършителката е направила опит да заличи следите от деянието си. Бърсала е кръв в банята с кърпа, която сложила в найлонова торба и хвърлила в кофа за смет.
Криминалистите не са я открили там, където е посочила. От сметопочистващата фирма били категорични, че в този ден не са прибирали боклука. Търсенето на доказателството продължава.

И без него обаче убиецът е ясен. Възможно е деянието да бъде преквалифицирано, ако експертизата установи, че смъртта на Костадин Хаджиев е настъпила по особено мъчителен начин.
“При счупване на щитовидния хрущял човек е в съзнание и не умира веднага, а в рамките на няколко минути”, обясняват съдебни медици. Хаджиев не е имал тежки хронични заболявания и за възрастта си е бил в добро състояние.
“Как е възможно Веска, която е шепа кокали, да го удуши? Тя е толкова слаба, че вятър да я духне, ще я събори. А Костадин е по-едър от нея. Сигурно е бил много пиян, за да го пребори една жена”, коментират в Труд.
Местните са разделени. Едни съжаляват Веска и я оправдават. Съседи твърдят, че в продължение на години мъжът й издевателствал над нея. Нагрубявал я и налитал да я бие. Всеки уикенд организирал купони със свои приятели и жени от други населени места. Започвали от обяд и приключвали след полунощ. Някои от гостенките оставали да спят при него.

“На Веска явно й е писнало от оргиите. Когато я е ударил с налъма, й е дошла неподозирана сила и го
стиснала за гушата”, смятат в селото.
Приятелките й не могат да повярват, че е способна да извърши подобно нещо. Описват я като кротка, разбрана и изстрадала жена. Смъртта на сина й я съсипала. След пенсионирането си отново се хванала да работи, за да се разсейва от тежки мисли. По същата причина и Костадин подкарал бус.
В Труд се носи мълва, че убийството е заради къщата, която той приписал на любовница, а Веска разбрала. Според местните вероятно е била обзета от обида, ревност и страх, че ще остане на улицата. Разследващите проверяват тази версия.
“Къщата е на Хаджиев. Останала е от родителите му”, обяснява кметът на селото Красимир Минков. Той е шокиран от развоя на събитията в семейство Хаджиеви. До него не е имало оплаквания от съседи за шум от купоните.Драмата край Русе е безкрайна: Любов и грозна изневяра са в основите на жестокото убийство36-годишният мъж, задържан за зверското убийство в село Сваленик, Две могили, е братовчед на жертват…Nov 4 2018skafeto.com

Едва след убийството чул, че Костадин е правел гуляи и тормозел жена си.
“Явно комшиите не са подавали сигнали, за да не се карат с него. Веска си е мълчала от срам”, смята кметът.
Това е второто жестоко убийство в селото за последните 10 г. На 18 януари 2011 г. баща удуши сина си, защото не можел повече да издържа тормоза му. 42-годишният мъж непрекъснато се прибирал пиян и вдигал скандали. Във фаталния ден бил отново почерпен. След като баща му отказал да му даде пари за още ракия, го нападнал с нож. Родителят се оказал по-силен и го стиснал за шията.
По същия начин е умъртвила съпруга си и Веска – дошло й е до гуша, правят връзка жителите на Труд между двете убийства.
Все още не е ясно дали счетоводителката ще обжалва ареста си в апелативния съд в Пловдив на 24 януари. Дотогава близките й трябва да съберат медицинската документация за здравословното й състояние, а магистратите ще преценят дали то позволява да остане под ключ до старта на делото за убийството.

loading...