Новини

Съвсем скоро ни връхлита антициклонът Таня: Времето oтново ще ни изненада, но този път приятно

Съвсем скоро ни връхлита антициклонът Таня: Времето oтново ще ни изненада, но този път приятно

В следващите няколко дни времето у нас и в Централна Европа ще се определя от антициклон на име Таня. Времето ще бъде слънчево и доста топло за сезона. Същевременно, в Източния Атлантик с доста висока скорост и по необичайна траектория, на североизток напредва тропическия циклон Офелия.

В следващите 36 часа Офелия ще премине с голяма скорост през Ирландия, Великобритания и бързо отслабвайки, ще се влее в циркулацията на „обикновените“ североатлантически циклони.

Двете контрастни „дами“ ще имат различна съдба:
Големият субтропичен антициклон Таня ще оцелее до края на следващата седмица, а Офелия ще прекрати съществуването си след малко над 48 часа.Климатологът Георги Рачев направи ранната си прогноза какво ще е времето около Димитровден и през зиматаКлиматологът доц. Георги Рачев напоследък се утвърди като един от хората, чиито прогнози за времето …Oct 10 2017skafeto.com

У нас и в Централна Европа се пренасят топли субтропични въздушни маси и температурата в следващите дни ще бъдат от 21 до 26, 27 градуса. На места не са изключени и малко по-високи стойности. Облачността ще бъде незначителна, прозрачна за слънчевите лъчи, средна и висока.

Същевременно този тип облаци имат свойството да спират голяма част от излъчваната от земната повърхност топлина и като следствие минималните температури също ще бъдат сравнително високи за сезона: около и над 10 градуса.

В замяна на това, утре в Ирландия и Великобритания, най-вече северните и части, вятърът ще бъде бурен и ураганен. Пътуващите за там трябва да са готови за евентуална отмяна и отлагане на самолетни полети до летища в Ирландия и Великобритания.Синоптикът Мартин Славчев: Студен фронт преминава през България, рязка промяна на времето през уикендаДнес над България ще премине слабо изразен студен фронт. От северозапад облачността времето ще се ув…Oct 4 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Спането е един от процесите, които са ни необходими, за да можем да живеем. Когато…
error: Съдържанието е защитено!