https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Емо Чолаков е близко да се превърне от любимия водещ на зрителите на BTV в най-нехаресвания, сподели вестник „Ретро”. В последните две седмици синоптикът ежедневно обърква зрителите, които се сърдят, че не познава времето. Повод за недоволството им са прогнозите за времето, които Емо и подчинените му метеоролози от медията правят. Шефовете му също били бесни и му наложили тежки глоби заради излагацията.

Сегашният директорът на актуалните предавания и новините Венелин Петков не издържал на натиска на ръководството и санкционирал Чолаков. В последните десетина дни той нито веднъж не е успял да познае кога ще е студено и кога ще вали сняг. В началото на миналата седмица той прогнозирал застудяване, а всъщност температурите скочиха рязко.

Част от гневните коментари в социалните мрежи:
„Това на нищо не прилича! Объркват плановете на хората с пълните измислици за времето. Емо и колегите му се подиграват с нас. Вече правя точно обратното на това, което казват, и така уцелвам колко ще е студено”, недоволстват в Интернет и зрителите на BTV.

„Само знае лафове и бъзици да реди, но вместо да си прекарва времето в съчиняването им, по-добре да си свърши като хората работата, за която му се плаща – да информира хората за времето, а не да ги разсмива. Да реши дали е шут или синоптик”, недоволства и зрителка на медията във „Фейсбук”.

Самият Емо бил силно притеснен от зрителския линч и не спирал да се оправдава пред колегите си, че атмосферата по това време на годината е много трудно предвидима и се мени с часове. Затова и невинаги уцелвал с точност дали ще вали следобед или предобед. Същите проблеми по думите му имали и специалистите от БАН, с които си сверявал прогнозата.