Тайбе Юсеин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Защитаващата титлата си Тайбе Юсеин достигна до финала в категория до 62 кг. на Световното първенство по борба в Казахстан.

Родната представителка влетя във финала след победа над унгарката Мариана Састим с 10:0 само в рамките на 30 секунди. Разправата вдигна на крака местната публика.

Юсеин започна агресивно и затъркаля безпомощната унгарка по тепиха, смайвайки зрителите по трибуните. По целия път към финала, тя не дава никакъв шанс на съперничките.

Освен че си спечели правото да се бори за златото, Юсеин вече си осигури и квота за Олимпиадата в Токио следващото лято. Спортист №1 на България успя да стане първият ни състезател в борбата с квота за игрите в Япония.

Последното й препятствие по пътя към втора поредна титла ще е Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

По пътя към титлата Тайбе победи шампионката на Азия – Хиаоджан Луо от Китай с 10:0. След това успя да тушира румънката Крища Индже, победи и шведката Хена Йохансон с 10:5.

Безапелационна, актуалната световна и европейска шампионка е фаворит за нова титла. Финалите са утре след 15 часа, включително и преборването на българската звезда в този спорт за златото.Това беше! Последният велик български футболист сложи край на кариерата сиДимитър Бербатов обяви края на състезателната си кариера. 38-годишният голмайстор гостува в Спортнот…Sep 19 2019skafeto.com