Васил Иванов

„Реномирани журналисти!? Бенатова не е разследващ журналист. Помните ли нейно разследване? А колко разследвания на Шикерова помните? Поне едно?”. Това пише разследващият журналист Васил Иванов под свой пост по повод напускането на Генка Шекерова и Миролюба Бенатова от Нова тв, където той се връща.Извънредно: Миролюба Бенатова и Генка Шикерова изхвърлени от Нова твНова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка…Jun 12 2019skafeto.com

“Същите те ме плюха, когато обявих и доказах, че приятелката им и тогавашна шефка ми налага системна цензура. На оперативка ни заяви, че не иска да чува повече за разследвания на обществени поръчки и кметове. Защо тогава не възприеха това за цензура?

Аз го възприех така и напуснах. А сега говорят за цензура, само защото са им предложили друга форма на работа, при която да си заслужат космическите заплати – да им се заплаща на направен материал. Защото за 2 материала в годината да получаваш месечна заплата 7 пъти над средната за страната е хубаво, нали?“, разпалва се Иванов.

Той разкрива и че двете не са уволнени, а са напуснали по свое желание, защото не са искали нов договор, съобщава „Пик“. Нова ТВ е частна и новият собственик е в правото си да има изисквания, смята Иванов.

В периода, за който Иванов коментира, той показа как на оперативка на разследващия екип в телевизията Сарелска забрани да се правят разследвания за обществени поръчки и кметове. Веднага след напускането на Васил Иванов тогавашните собственици на Нова телевизия направиха вътрешно разследване, което установи, че журналистът е казал истината и Сарелска бе освободена.

Вчера Васил Иванов обяви, че се връща в Нова. Неговият казус също не е безупречен, тъй като преди време сред причините за напускането му бе и недопуснато от редакторката разследване за братя Домусчиеви. В четвъртък обаче самият Кирил Домусчиев обяви, че привлича в телевизията си разследващия журналист Васил Иванов.

„Чувствам се добре, вече съм започнал две големи разследвания, имам и още набелязани неща, готов съм да се върна. В тази държава сигнали за нередности изобщо не са рядкост. Аз съм доволен, че се връщам, защото мога да помогна на Нова телевизия да става по-силна в разследващата журналистика, радвам се, защото я чувствам като родна телевизия, там съм изкарал 14-15 години, имал съм много проблеми, радости и трудности, но най-много се радвам, че ще мога да помогна на Нова телевизия да стане по-силна в разследващата журналистика“, разкри Васил Иванов.Миролюба Бенатова напусна Нова телевизия с думите „Честит празник, Бойко Борисов“Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това става ясно от п…Jun 13 2019skafeto.com

loading...