Обиколка на Европа с влак, като подарък за рожден ден. Инициативата е на Европейската комисия, която ще плати билетите. Гратис, обаче ще пътуват само младежите, които навършват 18 години.
Пътешествията започват още това лято. Целта – тийнейджърите да опознаят Стария континент и да се докоснат до различни ценности и култури. Щастливците, които ще пътуват напълно безплатно с железниците ще са близо 30 000 и ще бъдат избрани чрез конкурс, предаде Нова тв.
Страната ни също има интерес да се включи в инициативата. От БДЖ обаче все още не са решили до кои точно дестинации да отведат младежите.
Щом навършва пълнолетие, Николай получава незабравим подарък от родителите си. „Билет за неограничен брой пътувания в съседна Румъния. Други железници, други хора, чувството е уникално”, разказва Николай Козарски.Роденото в самолет бебе ще получи забележителен подарък от „Луфтханза“. Малкият Николай ще разполага и с уникални данниРоденото на борда на самолет на „Луфтханза“ българче ще получи знаменит подарък от водещата авиокомп…Aug 2 2017skafeto.com

Не след дълго пътешествията с влак се превръщат в негово хоби и така за няколко години по-късно Николай успява да обиколи почти цяла Европа.

„С влак е тръпката. Със самолета какво ще видиш? Небето. С влака виждаш абсолютно всичко. Планини, реки, селища. Просто фантастично”, добавя Николай Козарски.
С кампанията „Открий Европа“ това удоволствие ще изпитат хиляди младежи, родени в първата година на новото хилядолетие.
„Една трета от европейците в момента, които са между 18 и 29 годишна възраст всъщност нямат приятели и не познават никакъв човек от друга държава-членка. Цената на един такъв билет е между 350 и 500 евро, а пък сега, с тази програма, той ще бъде безплатен”, обяснява евродепутатът Ева Майдел.
Участие в инициативата „Открий Европа“ вече за заявили над 30 железопътни компании в Европа. За отдалечени държави и острови, билетът за влак ще може да се замени с такъв за автобус или ферибот. Идеята е инициативата да се превърне в европейска традиция. А от евродепутатите зависи и дали догодина бюджетът ще е още по-голям.
Източник blitz.bgТози 18-годишен ученик върна чанта с пари и документи. Ето какъв подарък получи за доброто си дело (ВИДЕО)Величко Донков е на 18 години и е ученик в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в С…Feb 17 2018skafeto.com

loading...