Новини

Топ климатологът доц. Георги Рачев съобщи кога ще ни ударят мощни градушки и задават ли се нови бури

Топ климатологът доц. Георги Рачев съобщи кога ще ни ударят мощни градушки и задават ли се нови бури

Лятото не ни е напускало. Такова е времето обикновено през май и юни. Това заяви пред сутрешния блок на Нова телевизия климатоголът доц. Георги Рачев в коментар за времето и продължаващите бури.
„До края на месеца ни очакват още две-три такива вълни – разясни специалистът. – Днес и утре ще вали. Във вторник и сряда ще бъде малко по-невалежно. От четвъртък – нова порция валежи до началото на следващата седмица.
Имаме наличие на влажна неустойчива въздушна маса и няколко процеса, които обусляват слънце преди обяд и дъждове следобяд.Климатологът доц. Георги Рачев направи ранна прогноза за цялото лято, ето какво ни чака (ТАБЛИЦА)Няма такава прогноза за хладно лято. Истинската прогноза е следната: над 60% е вероятността лятото д…Jun 12 2018skafeto.com

Градушките остават. Към края на месеца те ще намаляват като интензитет. По-лошото е, че най-интензивните градушки обикновено са през юли.
С валежите днес и утре вероятно за първи път ще запълним месечните норми. Сега е критичният петнист характер на летните валежи. В Русе например нощес валя за първи път. Иначе за летовниците можем да кажем, че в Гърция морето е доста топло. У нас – също.Това не е типично и рядко се среща у нас. В съседна Турция също времето е перфектно за почивка.
Проблемите остават за София и Западна България. От четвъртък до неделя – отново гръмотевично. Тогава задължително да се носят чадърите. Можем да обобщим, че е сравнително топло времето. Няма проблем.

Такъв е климатът на столицата и на Западна България. Интересното е, че точно такова време предсказахме още на 15-20 май. Удивително е, че всичко става така“.
Доцент Георги Райчев направи и прогноза за юли.
„Юли ще бъде топъл, нормален, типично летен месец. В Западна България – малко по-големи валежи от нормалното. По морето и в Гърция – нормални валежи.
Очаква ни едно много хубаво и продължително лято. И септември ще е доста топъл“.
Източник pik.bgСиноптиците от НИМХ към БАН обявиха прогнозата си за месец юни: Идва ли лятото или ще ни ударят нови аномалии (ГРАФИКА)Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по…May 30 2018skafeto.com

loading…Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Семейство откри на покрива на селската си къща истинско съкровище - стара китайска ваза. Когато…
error: Съдържанието е защитено!