https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Диригентът на Духовия оркестър – Пловдив Христо Костов е издъхнал на място, след като собствената му каравана го е затиснала, съобщава вестник „24 часа“. От полицията уточниха, че инцидентът е станал по обяд. Мъжът, загинал при нелепия инцидент в пловдивският квартал Кючук Париж, е известният пловдивски диригент Христо Костов. Той е член на „Биг бенд Пловдив“ и преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив (АМТИИ) и в Общинския детски комплекс, уточниха колегите от радио Пловдив.
Музикантът е ремонтирал караваната си. Това заявиха за читателите на Plovdiv24.bg от пресцентъра на министерството на вътрешните работи. Сигналът е подаден в 13,12 часа в четвъртък.

Скръбна вест: Черната серия за България продължава, отиде си едно от любимите лица на БНТ. Последен поклон!Броени часове, след като този свят напуснаха две от големите музикални светила на България – Катя По…May 21 2018skafeto.com

Според съсед счупил се крик при смяна на гума е причинил затискането на улица „Скопие“ номер 5.
Официално обаче още не е обявено по какви причини караваната е затиснала диригента. Трагедията се е разиграла на улица „Скопие“ в квартал „Кючук Париж“, уточнява „Марица“.
Христо Костов е известно име в града на тепетата. Освен диригент на духовия оркестър, той е преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство, където се ползва с авторитет сред колегите и студентите. Във висшето учебно заведение са в шок от загубата на уважавания музикант.
Екипът на skafeto.com изразява съболезнованията си към семейството и близките на Христо Костов. Поклон пред светлата му памет!Скръбна вест: Отиде си красивата като ангел цигуларка, прославила България в целия свят. Последен поклон!Една от най-талантливите ни цигуларки, която прослави България в целия свят, вече ще свири на ангели…May 20 2018skafeto.com