Газова бутилка на автомобил е гръмнала и е убила на място двама души на пътя между Бяла Слатина и Попица, твърди източник, станал очевидец на трагедията, пише „Конкурент“. Според непотвърдена информация, „Фолксваген Голф“ се е блъснал в крайпътно дърво, като при удара двигателят му е изхвърчал на метри. Газовата бутилка на немската кола се е взривила и убила на място момче и момиче. За останалите пътници в колата засега няма информация какво е състоянието им, а пристигналите на място лекари едва са ги натоварили в линейките. Районът е отцепен от полиция, към мястото пътуват пожарни коли и линейки.

Четири живота бяха отнети в катастрофата, която стана късно в неделя на пътя между Бяла Слатина и Габаре. Сред тях е 22-годишна Таня от село Габаре, която е била бременна с близнаци и трябвало да роди децата до седмица-две. Вечерта в неделя обаче дошъл бащата на близнаците, който междувременно живеел и с друга жена, и настоял да отидат на панаира в Бяла Слатина. До дни трябвало да влезе в затвора за шофиране без книжка и искал това да е последната им вечер за забавление. Жената отказвала, но той направил скандал, счупил й телефона, взел й дори личната карта и я принудил под заплаха да тръгне с него. В Бяла Слатина хората разказват, че до късно той правил шумен купон и след като му била направена забележка, решил да върне бременната жена и детето в Габаре, въпреки солидното количество алкохол, което погълнал. На около километър от Бяла Слатина на съвсем прав участък обаче изгубил контрол над управлението и колата се врязала в крайпътно дърво.

Двегодишното детенце, което било в скута на майка си на предната седалка издъхнало на място, а жената била тежко ранена. Мъжът обаче не потърсил нито помощ, нито се обадил в полицията. Видял ги случаен минувач и се обадил на телефон 112. Това обаче станало около половин час след катастрофата и така и Таня, и близначетата, които трябвало да се родят на 25 септември загубили всякакви шансове да оцелеят. Въпреки това лекарите в болницата се борили часове да върнат пострадалата към живот, но така и не успели. Почерненото семейство на загиналата са категорични, че ще искат възмездие в съда. Пияният неправоспособен шофьор е в ареста, където вероятно ще остане дълго, защото само преди броени дни полицаите свалили номерата на колата му след като го хванали да управлява без книжка и той сложил други табели от друг автомобил. Не се очаква да му се размине и заради отнетия живот на четирима души.

loading...