Фенетилин

Трима български граждани са задържани в Гърция за трафик на наркотици и сега се намират в затвор в южната ни съседка, предава радио Дарик.

Андрей Слабаков със сензационно разкритие: Раздават наркотици на изборите, купуват лесно цели наркомански сборищаКачваме откъс от интервюто на Анелия Попова с Андрей Слабаков от вестник „Шоу“. Там забелязахме инте…May 8 2017skafeto.com

Според съобщението голям брой хапчета фенетилин, познат още и като „джихадистки наркотик“, са били разкрити от гръцките органи за обществен ред и сигурност в неделя, в пристанищния град Игуменица, намиращ се в Северозападна Гърция и изпълняващ ролята на транспортен коридор към Италия.

Според информация на местните власти, задържаните българи са обвинени в опит за пренасяне на 369 545 хапчета в страната през пристанище Иглуменица.

От полицията казват, че те са стигнали до пристанището с две коли, като са влезли в страната от българо-гръцкия контролно пропускателен пункт „Кулата“.

Наркотикът фенетилин е вид амфетамин, популярен сред членовете на терористичната организация „Ислямска държава“ (ИДИЛ) в държавите Сирия и Ирак.

loading...