Нинова Станишев

Лидерката на БСП заплита поредната интрига в редиците на Столетницата, твърдят социалисти. Според тях Корнелия Нинова се е амбицирала да унизи шефа на ПЕС Сергей Станишев, като подреди на челно място в листата от кандидати за депутатстване в Брюксел и Страсбург не друг, а бившата му интимна приятелка Елена Йончева, разкриват от Столетницата.

Йончева според източници на „Ретро“ е от силно приближените на Нинова представители на новата червена политическа вълна. Тя не само е езиково и теоретично подготвена за новоотрежданата и роля, но и се доказа като верен боец за каузите на парламентарната си водачка. С устрем, достоен за Матросов, дребничката иначе блондинка се хвърли да брани каузи като „грабежите от оградата по границата“, „Кумгейт“, твърденията на Бойко Борисов за екипното и финансиране и радиоактивната вода в Хасково – все теми, които я вкараха и в съдебни процеси.

Овъзмездяването за тази активност има и втори план, смятат опозиционерите от БСП. Изправяйки Йончева срещу Станишев, когото нямало как да прескочи в подреждането на кандидатите за столицата на Европа, защото е водач на ПЕС, Нинова злобничко и по женски се опитвала да вземе личния си реванш от Станишев заради опита му да и наложи силово приемането на Истанбулската конвенция.

Освен това съпартийците на Нинова подозират, че оставането на Станишев в европарламента ще я лиши от активна и принципна конкуренция по отношение на силно разклатените и позиции като водач на парламентарната левица в България.

loading...