Доналд Тръмп на срещата на Г-7 в Биариц

Тръмп сподели, че неговите търговски представители са получили две „много добри обаждания“ от Китай. Говорител на китайското Министерство на външните работи вчера заяви, че не знае за обажданията, които американският президент визира.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред натиск да разреши търговския спор между САЩ и Китай. Според мнозина този спор забавя прекалено много глобалното икономическо развитие. Тръмп заяви, че сериозните преговори ще започнат скоро и делегации между САЩ и Китай се очакват да се срещнат във Вашингтон следващия месец.

Тръмп изрази оптимизма си за Китай часове, след като изпрати смесени съобщения по спора за тарифите.

Отначало той изглежда изрази съжаление в неделя заради ескалирането на търговската война, но по-късно Белият дом заяви, че единственото му съжаление е, че не е наложил дори по-високи тарифи срещу Китай.

Вчера Тръмп коментира, че разговорите в неделя вечер означават, че Китай сериозно се занимава със сделката.

„Мисля, че ще постигнем сделка, защото сега се занимаваме при подходящи условия. Те го разбират и ние го разбираме“, каза Тръмп.

Китай настоява САЩ и Запада да не се намесват в делата на ХонконгВ петък Китай настоява САЩ и някои други западни държави да спазят ангажимента си и да спрат да подк…Aug 5 2019skafeto.com

Той отказа да каже дали е разговарял с китайския президент Си Дзинпинг или да идентифицира участниците в най-скорошните разговори. Сподели само, че те са на „най-високо ниво“.

„За първи път ги видях да искат да сключат сделка и мисля, че това е много положителна стъпка“, добави Тръмп.

Винаги, когато го питат за Китай, Тръмп почти винаги казва, че вярва, че искат да сключат сделка повече, отколкото той самият. Коментира вчера, че двете страни ще започнат да „говорят много сериозно“, добавяйки, че след обажданията той вярва, че китайците „са сериозни“.

Китайските власти обаче заявиха, че не знаят за тези обаждания.
„Не съм чул за споменатите от американския президент обаждания през уикенда“, заяви говорителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан.

Отдавна се очаква китайска делегация да пътува за Вашингтон следващия месец, за да продължат разговорите.

Виетнам трябва ли да се готви за тарифи от ТръмпВиетнам вероятно ще трябва да се готви за тарифи от администрацията на Тръмп. Ситуацията тук обаче с…Aug 22 2019skafeto.com

След като търговските преговори в Китай се провалиха тази пролет, Тръмп и Си се договориха през юни да възобновят преговорите.

Разговорите в Шанхай миналия месец приключиха без индикации за напредък. От Белият дом казаха по това време, че китайските преговарящи ще дойдат във Вашингтон през септември.

Междувременно частният голф курорт на Тръмп в близост до Маями е вероятното място за следващата среща на върха на Г-7 през 2020г. Следващата година домакин на срещата е САЩ, но вчера Тръмп заяви, че за мястото на срещата още няма решение.

Huawei планува създаването на чип с отворен код, ако САЩ не вдигне забранитеТехнологичният гигант Huawei съобщи в сряда, че обмисля използването на RISC-V (вид отворена архитек…Aug 26 2019skafeto.com

loading...