турист осъди

Турист осъди компанията, организирала почивката й, за 24 хиляди евро, съобщава БГНЕС. Британката почивала в Турция, където получила хранително отравяне. Според нея това отключило „фобия от пътуване в чужбина“.

Туристката се обърнала към съд с искане да бъде компенсирана от туроператора за причинените й неудобства. След дълги размисли, съдът решил в полза на туристката.

Новината предизвика брожение на пазара за туристически услуги във Великобритания. Случаят е от 2015 г., като туристката не потърсила медицинска помощ, а твърди, че два дни сама се лекувала в стаята си.

10-те най-интересни сгради на музеи по светаПредставяме ви 10-те най-интересни сгради на музеи по света, които подбрахме за нашите любознателни …May 29 2019skafeto.com

Турският генерален директор на хотела, който бил открит от съда казал, че в периода на престой на жената в неговия хотел е имало 800 туристи и никой не се е оплакал от отравяне.

Въпреки това, решението на съда било в полза на туристката, като туроператорът трябва да й плати 21 400 британски лири обезщетение.

Топ 10 на най-красивите градове в света за 2019От всички градове на света има много, който си заслужават да се посетят поради една или друга причин…May 1 2019skafeto.com

loading...