Новини

Тъжният край на една империя: Вдовицата на Шарлопов се реши на огромна стъпка срещу 100 милиона евро

Тъжният край на една империя: Вдовицата на Шарлопов се реши на огромна стъпка срещу 100 милиона евро
  • 414
    Shares

Хотелската бизнес империя на Стефан Шарлопов е обявена за продан от вдовицата му Бояна 6 месеца след внезапната смърт на българския Доналд Тръмп, твърди „Уикенд“, без да цитира конкретен източник.
Според два независими един от друг информатора, наследниците на ексцентричния бизнесмен водят активни преговори за продажбата на 5 хотела от веригата „Шарлопов груп” с китайски инвеститори, пристигнали в България миналата седмица като част от 700-членната делегация от най-голямата азиатска държава.
Според неофициална информация, от семейството на покойния Стефан Шарлопов са поставили цена от 100 милиона евро за пет хотелски комплекса – 5-звездния „Парк хотел Пирин” в Сандански, 4-звездния „Янтра” във Велико Търново, хотел „М ургавец” на Пампорово и тузарския морски комплекс „Созополис” край Созопол, състоящ се от 52 обзаведени по последна дизайнерска мода къщи за отдих.
Реалната цена на хотелите е почти двойно по-висока, но според запознати с преговорите между наследниците на Шарлопов и китайските инвеститори, при сключването на сделката азиатците ще трябва да изплатят и над 60 милиона евро към български банки, към които покойния милионер има натрупани дългове.Покойнят Шарлопов стана милионер още преди четвърт век, но оставя на 5-те си деца не само пари, а и нещо много по-важноВнезапната смрт на известния бизнесмен, дарител и благотворител Стефан Шарлопов хвърли в скръб не са…Feb 6 2018skafeto.com

„Само към Българо-американската кредитна банка има непогасени кредити за 30 милиона лева.Заради това от финансовата институция иззеха преди 2-3 седмици имот на Шарлопов на централния столичен булевард „Витошка”, който бе ипотекиран в банката”, разкрива източник на вестника.
Преговорите с китайците са в напреднала фаза и се водят от вдовицата на Стефан Шарлопов – Бояна и от голямата му дъщеря Ева, която е изпълнителен директор на хотелската верига. Двете дами бяха скарани, след като влязоха в конфликт тази пролет за наследството на загадъчно издъхналия на 56-годишна възраст милионер.
Оказа се, че Шарлопов не е оставил завещание и така лъвския пай отиде в ръцете на съпругата му Бояна. Тя получи ½ от богатството на мъжа си, както е според закона. Останалата половина се подели между нея и петте деца на Шарлопов – 30-годишната Ева, тийнейджърките Бояна и Стефани и 8-годишните близнаци Георги и Илия. Всички деца, с изключение на Ева, родила се от първия брак на Шарлопов с красавицата Катя, повериха наследството си на своята майка Бояна и така Ева, която бе двигател на бизнеса на татко си, остана почти без нищо.

Изглежда обаче голямата щерка Ева и втората съпруга на баща й Бояна са сключили примирие помежду си и заедно водят преговорите за продажбата на петте хотела. За семейството на Стефан Шарлопов ще остане единствено СПА хотелът в Германия, помещаващ се в курорта Фройденщат в област Баден-Вюртенберг, както и комплекс от вилни къщи за отдих край Габрово.
Близки до фамилия Шарлопови твърдят, че в основата на предстоящата сделка с китайците била голямата дъщеря Ева, която планирала да стартира самостоятелен туристически бизнес. „Няма да нося на гръб цял живот и да изхранвам една дузина тунеядци”, разправяла из София Ева Шарлопова, навярно визирайки мащехата си Бояна и четирите си по-малки сестри и братя.
Източник jenata.blitz.bgСъпругата на милионера Стефан Шарлопов изпадна в нервен срив покрай морския скандалСъпругата на милионера Стефан Шарлопов – Бояна, е изпаднала в нервен срив и депресия покрай екшъна, …Jun 15 2017skafeto.com

loading…  • 414
    Shares

Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Едно от най-често срещаните заболявания на опорно-двигателната система е дископатията. Това е така, тъй като…
error: Съдържанието е защитено!