Миг 29

Унгарското министерство на отбраната продава всички съветски и руски изтребители МиГ-29, съобщава „Интерфакс“, цитирайки британска военна публикация.
Веднага ще бъдат продадени 19 изтребители, някои от тях разглобени или нуждаещи се от основен ремонт. В допълнение към самолета, можете също да закупите 20 двигателя и 293 единици друга собственост и въоръжение.
Всички 19 МиГ-29 са включени в един лот, първоначалната цена на който е само 10 милиона долара. Въпреки че, според експерти, един такъв изтребител струва средно 25 милиона долара.
Експертите отбелязват и друг момент – всички сделки по продажбaта на изтребителите трябва да бъдат одобрени от руските власти.Неочакван обрат! Президентът Румен Радев обърна палачинката за изтребителитеПрезидентът Румен Радев даде нова насока на една от горещите теми в обществото от последните дни – и…Jul 10 2017skafeto.com

Новината за решението на унгарското правителство очаквано предизвика бурна дискусия у нас, където от месеци вървят спорове какви изтребители трябва да бъдат закупени за нуждите на Българската армия – Грипен или Ф-16. Предлагаме ви по-интересните мнения на потребители, които публикуваме безредакторска намеса:
Karlos Kastaneda: „За тия пари – това е без пари… може да закърпиме положението на нашите, все пак това е един чудесен самолет, дето може да върже на фльонга всяка ф-ка в близък бой.
Todor Stoykov: „Може да върже като ти цъфнат налъмите…“
Biser Yanakiev: „Можем да ги купим на безценица и с тях да си поддържаме нашите, ще им удължим живота поне с 4-5 години, докато пристигнат първите бройки на американските антики!“
Todor Velev: „Купувам ги, всичките!
Моля, пратете ги по „Еконт“ с наложен платеж.
Сделката е в пъти по изгодна от Хамериканските хвърчила, които даже още не са произведени!
За 10 милиона – 20 самолета и куп двигатели и резервни части, за България е предостатъчно!
Само си спомнете милиардите, които ще платим всички ние за нещо, което на практика е същото и ще използваме по същия начин…“Президентът Румен Радев се вбеси и тропна по масата: Изтребителите не са кренвирши!Нестихващите дискусии около поръчката на изтребители „Грипен“ за нуждите на българската армия явно с…Jun 28 2017skafeto.com

loading...