Жена роди здраво бебе след 30 химиотерапии, което е уникален случай, съобщава Нова телевизия. Родилката се възстановява в Майчин дом. Става дума за млада жена, която през 2005 г. е диагностицирана с ходжкинов лимфом (тежко онкологично заболяване). Следват години на лечение с химиотерапия, лъчетерапия, трансплантация на стволови клетки и ремисия. Въпреки това жената не се предава.
Бебето Карина, което тежи 3 кг и 100 грама, е едно от десетките, проплакали в Майчин дом през последните дни.
„Бях на около 20 години, тъкмо бях завършила. Започна с кашлица, умора, температура, които могат да са симптоми на много неща, но след направен скенер се установи, че е лимфом”, разказва Анелия Димитрова.Завесата падна: Президентът Плевнелиев за първи път призна какъв е полът на бебето, което чакат с Деси БановаПрезидентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017) пристигна в Благоевград за церемонията по дипломиране на …May 20 2018skafeto.com

Още тогава тя е била сигурна – битката е не само за нейния живот, но и за детето, което мечтае да прегърне един ден.
„Имам 30 курса химиотерапия и 2 лъчетерапии, които обаче не успяха да доведат до резултат и се наложи автоложна трансплантация на стволови клетки, която за щастие е сполучлива”, обяснява Анелия Димитрова.
От 2010 г. Анелия е в ремисия. Но се появяват усложнения – очаквани след тежката терапия, обяснява националният консултант по акушерство и гинекология проф. Асен Николов.
„Такова заболяване е с много тежки рискове като прогноза и за забременяване”, обяснява националният консултант по акушерство и гинекология проф. Асен Николов.

След 6 години опити да забременее, препоръчват на Анелия донорска яйцеклетка. За процедурата помага Фондация „Майки за донорство”.
Успешната бременност обаче не е краят на драмата. Въпреки че бебето се развива добре, кръвните показатели на Анелия се влошават. Появяват се съмнения, че ракът на кръвта може да се е завърнал.
„След консултация с всички специалисти в България – се приема диагнозата анемия. Последват 5 кръвопреливания. Много голям успех на всички медицински екипи и възможности на българската медицина. Резултатът е здраво прекрасно момиченце”, посочва проф. Асен Николов.
Според лекарите, прогнозите са добри, до дни Анелия и дъщеричката й ще се приберат у дома.
Източник petel.bg

Край на чакането, голямата новина е факт: Деси Банова чака дете от Росен Плевнелиев, ето кога ще се роди бебетоСлухове, че президентът Росен Плевнелиев и половинката му Деси Банова очакват дете, завладяха социал…Apr 30 2018skafeto.com

loading...