саморасли трюфели

Понякога късметът просто те спохожда, като да имаш саморасли трюфели в двора. Това може да видите в Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново, съобщава Нова телевизия. Там преди няколко месеца бе открита и ферма за такива. А за опазването им се грижи кучето Рекс.

Той скоро ще си има компания в двора училището. „Вече имаме и двама кандидати да развеждат това куче, което е пазач, а други двама ученика ще развеждат другото куче за трюфелите, които имат представа от трюфели”, разказва Нели Николова, директор на ПГЕ – Велико Търново.

Министерството одобрява проект. Дворът е почистен и заграден. Охранява се постоянно. От тази година учениците в гимназията ще имат задача да търсят…трюфели. А средствата от продажбата им ще се реинвестират в училищната база.

Директорът Нели Николова учениците ще търсят скъпите гъби и с образователна цел. „И финансова, разбира се. Ето, тук сме им направили пейки, на които да седнат, да ги пакетират. Заедно с учителите. Да стоят по цял ден на компютъра и после в кафе, по-дойдат да дойдат в двора”, коментира тя.

Кампанията по вадене на трюфели започва през  месец ноември. Все пак ще има отговорен учител за екоклубовете, който е запознат с трюфелите. Така, с добра реколта, тази година гимназията смята да закупи нови компютри и интерактивни помагала за своите ученици.

Спомени от соца: Когато униформите бяха задължителни в училищеРежимът преди беше ясен – униформите са абсолютно задължителни в училище и това се контролираше изкл…Sep 16 2019skafeto.com

loading...