Слънчака

Супер интересно видео, което е от 1977 г. в Слънчев бряг, породи невероятна носталгия и надигна вълна от коментари сред потребителите в социалните мрежи, съобщава lupa.bg. То е качено в канала на „Българските филми“ в YouTube и представлява кратък, документален клип, показващ какъв е животът в курорта.

Вгледа ли се човек, обаче, ще открие и друг показателен факт – на кадрите няма нито един човек, който да е с наднормено тегло. И българите, и чужденците са с идеално телосложение. Някои от потребителите, забелязали парадокса, коментират, че за всичко това е виновна сегашната храна, пълна с всякакви консерванти и примеси.

„Едно време ядахме чиста храна и вижте какъв е резултатът. А сега, ако отидете в Слънчев бряг, на всеки два метра има затлъстял човек, всичко това е не само от начина ни на живот, но и от нещата, с които ни хранят“, коментира Петрана Стоева.

BBC: Слънчев бряг е най-евтиният европейски курортСлънчев бряг е най-евтиният европейски курорт за пътуващите от Обединеното кралство, показва анализ …Apr 6 2019skafeto.com

Под клипа с носталгия пишат и руснаци. „Имаше още природа, дървета, всичко така прекрасно, местните българи са много добър народ“, пише Елена Премидрова. „Социализъм, ама я колко е зелено и просторно!!! В Кубан правиха страхотни омлети, а в менюто им пишеше “Хемендекс” с яйца и шунка. Прибираха ти парите на входа и ти даваха едни купони. Но имаше простор, вкусна храна и много дюни. А сега, като предградие в немски град- само бетон, немци и надрусани англичани. Как успяхме да напълним този хубав курорт със западноевропейски пропадняци“, коментира потребител с никнейм Annelis D.Broekhuis.

loading...