Схипхол

Технически проблем блокира хиляди пътници на летище в Амстердам, съобщава Би Би Си. Самолетите били заземени на едно от най-натоварените летища в Европа поради проблем с горивните системи. Повече от 180 полета са анулирани.

В изявление, публикувано в сряда вечерта, летището съобщи, че самолетите не могат да се зареждат поради неизправност.

Хиляди пътници блокирани на летище в Амстердам

„Самолетите в Схипхол не могат да бъдат зареждани сега“, се казва в изявлението и допълват, че има грешка в системата за доставка на гориво за въздухоплавателни средства.

От летището обясниха, че се работи усилено, но най-вероятно търсенето на решение за справяне с проблема ще продължи през цялата нощ.

Летище Схипхол е основното международно летище на Холандия. Намира се на 9 км югозападно от Амстердам, в община Хаарлеммермеер, Северна Холандия. Това е третото най-натоварено летище в Европа по обем на пътниците и най-натовареното в Европа по отношение на движението на въздухоплавателни средства. Летището е изградено като концепция за един терминал: един голям терминал е разделен на три големи зали за заминаване.
Авиопревозвачът Wizz Air заряза десетки българи на британско летищеКошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач. Те прекараха нощта на летище „Лу…Jul 29 2018skafeto.com

Схипхол е открито на 16 септември 1916 г. като военна въздушна база. В края на Първата световна война започва и цивилната употреба на летището, а летището изцяло загуби военната си роля. До 1940 г. Схипхол има четири асфалтови писти. Летището е заловено от германските военни през същата година и е преименувано на Fliegerhorst Schiphol. През 1949 г. е решено, че Шипхол ще стане основното летище на Холандия.
Баба и внучка на летището: Бабо, чакай ме тука, аз ще отида да се чекнаБаба и внучка на летището. – Бабо, чакай ме тука, аз ще отида да се чекна. Бабата: – Ти баба само ту…Dec 5 2018skafeto.com

loading...