Хищен звяр втрещи всички посетители на столичното летище. Това стана ясно от фотоси, разпространени във Фейсбук.
От тях се вижда, че звярът все пак е на каишка, уточнява агенция „Блиц“. „Доста странен домашен любимец“ – дивят се интернет потребителите и най-вече хората, които са били на аеропорта и са имали „щастието“ да го видят с очите си.
Домашният любимец се оказа каракал (пустинен рис). Хищната котка определено се превърна в атракция за всички излитащи и кацащи пътници на летището.
Припомняме, че преди време млада столичанка също разходи идентичен звяр, но този път в столичната Борисова градина.
Хищен звяр се появи на Летище София! Пасажери и посрещачи онемяха (СНИМКИ)
Хищен звяр се появи на Летище София! Пасажери и посрещачи онемяха (СНИМКИ)
Хищен звяр се появи на Летище София! Пасажери и посрещачи онемяха (СНИМКИ)Това семейство си има мечка за домашен любимец! Вижте как тя е част от тяхното ежедневие! (ВИДЕО)Домашните любимци са много разпространени навсякъде по света. Но когато споменем тази дума, обикнове…Jun 25 2016skafeto.com

Каракалът (Caracal caracal) е хищник от семейство Котки подобен на риса, но малко по-дребен от него. Въпреки че традиционното име на каракала е персийски рис, египетски рис и африкански рис, той вече не се счита за рис, а по-скоро като близък до африканската златна котка и сервала. Каракалът е класифициран като малка котка, но е една от най-тежките и най-бързите в групата си.
Каракалът има стройно, високопоставено тяло с дълги крака и къса опашка. Дължината на тялото е от 60 до 105 cm, а опашката е почти една трета от тялото – от 23 до 35 cm. Височината при холката е от 43 до 51 cm. Теглото на мъжките е 13 – 20 kg, а на женските около 11 kg. Женските са значително по-дребни на ръст. И двата пола изглеждат едни и същи. В сравнение с рисовете, каракалите имат по-дълги крака и са по-слаби.

Във връзка с полупустинния начин на живот лапите му са широки и окосмени отдолу, за да го предпазват от горещината на пясъка и от потъване в него. Козината е къса, оцветена от сиво-жълтеникаво до червеникаво-кафяво, като надолу изсветлява. В природата могат да се намерят и черни каракали. Има много характерен облик с изумрудено зелени очи и черни уши с дълги пискюлчета на края (каракал на турски, karakulak, означава черноух).
Каракалът, наричан още пустинен рис, обитава степни и пустинни местности (савани, обрасли с храсти, пясъчни пустини, предпланински степи). Активен е през нощта и рядко ловува денем. Основната му плячка са птици, гризачи, зайци, рядко малки антилопи и други. Каракалът е специалист в издебването и сграбчването с един скок – с лекота улавя излитащи птици, скачайки до 3 метра на височина. Освен това е и отличен катерач.Браво! Намериха домашен любимец след 9 кошмарни дни в руините на адско земетресение. Вижте кой оцеля! (ВИДЕО)Истинско чудо изживя италианско семейство, 9 дни след като зловещо земетресение удари градчето Аматр…Sep 3 2016skafeto.com

loading...