Костов и Василев Иван Костов

Цветан Василев ми разпореди да намеря начин и да превеждам всеки месец на фирма на Иван Костов по 25 000 лева. Това каза пред специализирания съд основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов, цитиран от „168 часа“. Неговият разпит е първи и започна днес около 10 часа.Бареков хвърли голямата бомба: Иван Костов е истинският собственик на КТБЕвродепутатът Николай Бареков направи сензационно изявление и заяви, че истинският собственик на фал…Feb 6 2017skafeto.com

Самият Лазов обясни, че преди да отговаря на въпроси на прокуратурата и адвокатите, ще направи обстойно изложение.

Той започна изложението още от 1994 и 1995 година, когато работел в ЦКБ и там се срещнал с Цветан Василев. Първоначално Василев е ръководел фирмата Финаес, в последствие е започнал работа в ЦКБ, като на един обяд Василев го поканил да започне да работи в неговата фирма, която фиктивно се ръководела от друг човек.

Според Цветан Василев една банка, за да съществува трябвало да има лоби.

Така, когато бил поканен през 2000 г. в малката тогава КТБ за изпълнителен директор, веднага било направено дарение на фондация „Демокрация“.

Бисер Лазов виждал много пъти Иван Костов при Цветан Василев. Веднъж Василев извикал Лазов да почака на кръстовището на бул. „Пушкин“ и „Борис Трети“. Спуснали се по локалното в посока „Пирогов“ към сграда на бул. „Цар Борис Трети“ и спрели, за да я огледат. Там дошла и дъщерята на Иван Костов Мина.

„Гледахме сградата и Василев се ангажира негови дружества да напълнят сградата“, посочи Лазов.

Това станало през 2010 г., а в 2013 тя вече била пълна с офиси.
Очаквайте още подробности!Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева: 3 апартамента, вила, магазин и 7 дка гориИмоти за 2 милиона притежава депутатката Елена Йончева, която бе издигната за водач на евролистата н…Mar 21 2019skafeto.com

loading...