https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Цяла България скърби днес, когато се прощаваме с една от най-светлите личности на нашето съвремие – Дядо Добри. Благочестивият и добродетелен мъж напусна този свят вчера след кратко боледуване, на 103-годишна възраст.
Десетки хора се стекоха в с. Байлово, за да се простят с Добри Добрев – Дядо Добри. Той си отиде от този свят на 103 години, предава бТВ. Храмът „Св. св. Кирил и Методий“ в родното му село остана отворен цяла нощ, за да може всеки да се сбогува с него. „България и българите трябва да бъдем щастливи, че имаме един нов небесен застъпник в лицето на Дядо Добри“, коментира един от дошлите да отдадат последна почит.
Отец Серафим, който служи в храма, познава дядо Добри отдавна. Казва, че е бил искрено вярващ човек.
„Дядо Добри ни учеше, че църквата не е просто сграда, тя не е един паметник на културата, а е този кораб, който може да преведе всеки човек през бурното житейско море и да го отведе до царството Божие. Всъщност затова го правеше“, каза той.Черна вест потопи в скръб цяла България: Издъхна най-добрият човек, символ на човечността и скромността. Последен поклонЧерна вест потопи в скръб цяла България. Преди минути беше съобщено, че след кратко боледуване, на 1…Feb 13 2018skafeto.com

Дядо Добри имаше много имена: Светецът от Байлово, Тихият ангел, Живата икона…

Той живееше скромно в името на вярата, загърбил материалното. Последните си дни прекара в скромна къща в двора на църквата в Байлово. Дядо Добри събираше милостиня, за да дарява на храмове. И така той стана най-големият дарител на столичния храм „Свети Александър Невски“, като през 2009 г. дари над 35 000 лева.
Днес България се прощава с още една знакова личност. Стотици се събраха за погребението на известната режисьорка Ирина Акташева. Тя ни напусна в понеделник на 86-годишна възраст. Ирина Акташева стои зад едни от най-емблематичните български филми, сред които са „Лавина“, „Само ти, сърце“,“Като песен“ и забраненият от тоталитарната власт „Понеделник сутрин“. Освен като една от първите жени в режисьорската професия Ирина Акташева ще остане в историята на българското кино и като актриса, и сценаристка. Поклон пред светлата им памет!Документален филм за дарителя–столетник Дядо Добри, който претендира за наградата „Оскар“ (ВИДЕО)Вглеждайте се в този, който стои с чашка в ръка, очаквайки „милостиня“ – това можеби не е поредния п…Nov 3 2016skafeto.com