Чака ни чудна седмица

Чака ни чудна седмица, вещаят синоптиците. До края на деня днес ще остане предимно слънчево или с разкъсана висока облачност. Температурите ще достигнат 13 до 18 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад. Утре минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните ще се повишат още малко и ще са от 14 до 19, на места до около 20 градуса.

През нощта срещу сряда през страната ще премине атмосферен фронт и от запад на изток на места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. В сряда облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Минималните температури ще се повишат, а дневните в Северна България слабо ще се понижат и в страната ще бъдат в интервала от 12 до 17 градуса. В четвъртък и особено в петък ще бъде доста топло, предимно слънчево и сухо. Температурите денем ще достигат стойности, характерни за края на април и началото на май, в интервала от 17 до 23 градуса. на места са възможни и максимални температури, близки до 25 градуса.

В събота в източните и централни части от страната ще остане доста топло, но от запад на изток отново ще премине атмосферно смущение, вятърът ще се усили и на места ще превали и прегърми. В неделя ще бъде малко по-хладно, с температури от 15 до 20-градуса. Без съществена промяна, според сегашните сценарии, ще остане времето и в началото на следващата седмица.


loading...