Новини

Черна вест потопи в скръб цяла България: Издъхна най-добрият човек, символ на човечността и скромността. Последен поклон

Черна вест потопи в скръб цяла България: Издъхна най-добрият човек, символ на човечността и скромността. Последен поклон

Черна вест потопи в скръб цяла България. Преди минути беше съобщено, че след кратко боледуване, на 103-годишна възраст е починал Дядо Добри. Той беше символ на скромността, човечността, добротата и благотворителността. Целият му живот беше отдаден на християнството и неговите ценности.
Живият светец, както го наричаха хората, е издъхнал по обед в Кремиковския манастир, където беше отседнал през последните години, съобщиха от обителта пред Dnes.bg. Утре тялото на Дядо Добри ще бъде изложено за поклонение в църквата на родното му село Байлово. Погребението му ще е в четвъртък.
Дядо Добри навърши 103 г. през година. Роден е на 20 юли 1914 г. в село Байлово. Баща му загива в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си. Детството и ученическите си години дядо Добри не помни. Решава да се ожени през 1940 г. – време, в което България участва във Втората световна война.
Черна вест потопи в скръб цяла България: Издъхна най-добрият човек, символ на човечността и скромността. Последен поклонДокументален филм за дарителя–столетник Дядо Добри, който претендира за наградата „Оскар“ (ВИДЕО)Вглеждайте се в този, който стои с чашка в ръка, очаквайки „милостиня“ – това можеби не е поредния п…Nov 3 2016skafeto.com

При една от бомбардировките над София снаряд пада близо до него и почти го лишава от слух.

През годините дядо Добри се отделя от материалните аспекти на живота и се посвещава изцяло на духовното. Именно тази нова посока в живота и примерът, който дава впоследствие с щедростта и аскетизма си, карат мнозина да го наричат „Светецът от Байлово“.
Добротата, скромността му, аскетичният начин на живот и дълбоката щедрост се възприемат от мнозина като изключителен нравствен модел в съвременното ни общество.
Заради лишенията, на които се подлагаше, силната вяра в доброто, чистите си и искрени действия, и надеждата, която даваше на отчаяните, възрастният старец бе изключително уважаван и почитан от хората.
Дядо Добри е един от най-големите частни дарители на български православни храмове. Макар че живее изключително бедно, през живота си е дарил над 80 000 лева, събрани от лични средства и от средства, предоставени му от щедри хора.
Екипът на skafeto.com изказва дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Дядо Добри. Поклон пред светлата му памет!Новият дядо Добри живее в Родопите! Анастас Иванов продал 5 коли и апартамент, за да реставрира църквиСамо преди 3 седмици живият светец дядо Добри от Байлово навърши 103 години. Всички знаем за голямот…Aug 11 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Ако известната ясновидка Николета Йорданова се окаже права, разследването за шесторното убийство в Нови Искър,…
error: Съдържанието е защитено!