най-горещият месец

„Юли е бил най-горещият месец, откакто се водят метеорологични наблюдения. Това е общата тенденция. Възможно е 2019 г. да стане четвъртата подред година с температурен рекорд”, коментира пред Нова климатологът Георги Рачев.

Над страната ни ще слънчево и горещо до петък. Възможни са стойности до 40 градуса. Това обаче не е феноменално, посочи климатологът. Очаква се леко захлаждане в края на седмицата.

Времето в страната ще се задържи благоприятно за почивка по морето или в планината до края на август. „Възможни са превалявания към 17 август, но след това до 25 август времето ще е слънчево и идеално за почивка. В планината ще бъде много слънчево и сухо. По морето ще се радват на тропични нощи с температури до 21-22 градуса и максимални стойности до около 30”, каза още Рачев.

Сезонни плодове и зеленчуци, които ще дадат свежест на лятотоЛято, слънце, море, ваканция, почивка, приятни емоции и множество щастливи мигове, споделени с прият…Jul 29 2019skafeto.com

В студиото на „Събуди се” климатологът направи прогноза и за предстоящата есен. „Тя ще бъде топла и хубава. Според американски и европейски агенции септември ще е топъл и подходящ както за планина, така и за море”, поясни Георги Рачев.

Нов рекорд за връх К2 това лятоЕдин от осемхилядниците, различаващ се от най-вискоия Еверест със само 240 метра, К2 постави нов рек…Jul 2 2019skafeto.com

loading...